Batı Trakya’nın Nabzı, İpsala’da Attı

Batı Trakya’lı bir grup soydaş, Edirne’nin İpsala ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak...

Batı Trakya’lı bir grup soydaş, Edirne’nin İpsala ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak İpsla Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaret eden heyet, daha sonra da öğle yemeğine katıldı.

Ziyarete, Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskece Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya Müslüman Türkleri Danışma Kurulu Başkanı ve Yassı köy Belediye Başkanı Dr. İsmet Kadı ,Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Mustafcova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, DEB(Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi)Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, İskece Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Reklam
Reklam

T.C.Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ün İpsala’lı yetkililerle sık sık Batı Trakyayı ziyaret ettiğini ve geçtiğimiz günlerde Batı Trakyalı soydaşlara tiyatro getirmek suretiyle güzel bir gece yaşattığını ve kendisine teşekkür etmek üzere geldiklerini söyledi.

Görüşmede Batı Trakya Müslüman Türk toplumunun sorunları dile getirildi.

Kaymakamlık makamında bir süre sohbet eden Batı Trakyalı soydaşlarımıza Uygar Restaurantta İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından bir yemek verildi.

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Batı Trakya heyeti burada okul müdürü Yrd. Doç Dr. Hayati Arda tarafından karşılandılar.

Okul toplantı salonunda misafirlere hoş geldiniz diyen Okul Müdürü Hayati Arda, okul hakkında bilgiler verdi ve kapılarının Balkanlar başta olmak üzere Batı Trakyalı öğrencilere açık olduğunu söyledi. Okulda Yurtdışı Öğrenci İrtibat Temsilciliği açıldığını ve Murat Derin’in bu göreve getirildiğini kaydeden Arda,”Biz başta Kaymakamımız olmak üzere Batı Trakyalı kardeşlerimize Okulumuzun önemini anlatabiliriz” dedi.

Reklam
Reklam

DEB Genel Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Danışma Kurulu Başkanı ve Yassı köy Belediye Başkanı Dr. İsmet Kadı, Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Mustafcova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, İskece Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan yaptıkları konuşmalarda Batı Trakya’da eğitim alanında yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

İpsala Meslek Yüksekokulunu gezen Batı Trakya heyeti daha sonra İpsala Belediyesine bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Belediye önünde İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz tarafından karşılandı. Meclis toplantı salonunda ağırlanan heyete “hoş geldiniz” konuşması yapan Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Batı Trakyalı soydaşlarımızla sosyal ve kültürel ilişkilerin her geçen gün biraz daha gelişmekte olduğunu ifade etti.

T.C.Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, İpsala’ya İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e, iadeyi ziyarette bulunmak üzere geldiklerini, İpsala Meslek Yüksekokulunu gezdiklerini ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’ü, makamında ziyaret ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Şener, İpsala ziyaretinin çok olumlu geçtiğini, ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Tüm İpsalalıları Batı Trakya da görmeyi arzuladıklarını kaydeden Şener, Kasım ayında büyük kermes yapacaklarını söyledi.

Şener, Kasım ayı başında Gümülcine Başkonsolosluğu tarafından kermes düzenleneceğini ve bu kermese İpsala’dan da katkı beklediklerini ifade etti.

GÜRBÜZ,”BATI TRAKYANIN KALBİ İPSALA’DA ATTI”

Batı Trakyalı soydaşları İpsala’da ağırlamanın mutluluğu içinde olduğunu vurgulayan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz,”Batı Trakya’nın kalbi İpsala’da attı. Batı Trakyalı soydaşlarımızı İpsala’da ağırlamanın heyecanını yaşadık. Onların sorunlarının bir an önce çözülmesi ve huzur içinde yaşamaları tek dileğimizdir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: