Batık gemiyi çıkarmada facia: 1 ölü, 4 yaralı

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'da Akport Limanı yakınlarında bulunan bir batık gemiyi çıkarma çalışması sırasında kaynak makinesinden sızan gazdan zehirlenen 1 işçi hayatını kaybederken, 4 işçi de yaralandı.

Akport Limanı yanında sahile yakın bir yerde bulunan batık gemiyi çıkarmak için çalışma yapan Dalsan firmasına bağlı işçilerden Eşref Ay, kaynak makinesinden sızan gaz sonucunda havasız kalarak hayatını kaybederken, aynı yerde çalışan işçilerden Hüseyin Unat, Ali Akgünlü, Eşref Ay ve Sadık Salman yaralı olarak kurtarıldı. Olayda hayatını kaybeden Eşref Ay'ın, gaz sızması sırasında yaralanan kardeşini kurtarmak için olay yerine gittiği bildirildi. Yaralılar, Tekirdağ Deniz Polisi tarafından kurtarılarak limana getirildi ve ambulanslarla 82. Yıl Hastanes, ile Devlet Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Akport Liman Müdürü Erhan Doğan, Dalsan firmasına bağlı işçilerin, limanın hemen yanında bulunan batık gemiyi çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, "Olayı işçiler bize bildirdi. Biz de hemen yardıma koştuk. Büyük bir ihtimalle çalışma sırasında kaynak yaparken sızan gaz sonucunda havasız kaldılar ve zehirlendiler" dedi. Tekirdağ Emniyeti olay yerinde incelemelerde bulunurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.