Batıkent, 3 Aralık'ta beyaz karanfillerle tanışacak

Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği tarafından yapımına başlanan, ancak maddi yetersizlikler nedeniyle inşaatı yarım kalan...

Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği tarafından yapımına başlanan, ancak maddi yetersizlikler nedeniyle inşaatı yarım kalan Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi, Yenimahalle Belediyesi’nin desteğiyle açılıyor.
Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği 2’nci Olağanüstü Kurulu, toplanarak, merkezin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açılması ve isminin Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi olmasını kararlaştırdı. Kurulda, derneğe verdiği destekten dolayı teşekkür edilen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız.” dedi.
Kurulda, merkezin, Fethi Yaşar’ın siyasi kararlılığı, engellilere olan sevgisi ve duyarlılığı sayesinde hizmete girecek duruma geldiğine dikkat çekilerek, merkezin adının 'Fethi Yaşar Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi' olarak değiştirilmesinin, genel kurulun bilgisine sunularak görüşülmesi ve oylanarak bir genel kurul kararı alınmasını içeren 15 imzalı bir önerge okundu. Söz alan Yaşar, tekliften dolayı üyelere teşekkür ettiğini, ancak merkeze harcanan paranın Yenimahallelinin parası olduğunu söyledi.
Yaşar, “Eğer ben desteği kendi cebimden Fethi Yaşar olarak yapsaydım bu mümkün olabilirdi. Ancak harcanan para Yenimahalleli hemşehrilerimin, hizmet etmem için bana emanet ettiği paradır. Böyle bir sosyal projeye duyarsız kalmamız mümkün değildi. Biz de elimizden gelen desteği verdik. Vermeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.
Yaşar’ın konuşmasının ardından teklif reddedilerek merkezin adının Yenimahalle Belediyesi Beyaz Karanfiller Yaşam Merkezi olması karara bağlandı.
Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği Başkanı Ömer Koç da inşaat sürecini anlatarak, Yaşar’a, verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
Batıkent Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi inşaatının tamamlanabilmesi için Yenimahalle Belediye Başkanlığı ile yapılan protokol hakkında bilgi veren Koç, “Yaşam Merkezi Projesi, Yenimahalle Belediye Başkanlığı’nın çok önemli maddi katkılarıyla ilerledi. Başkanımızın bu konudaki duyarlılığı, Yenimahalle’ye hizmet aşkı sayesinde yaşam merkezimizin açılışı için gün sayıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz