Batmak muhteşem benden rahatı yok!

German Sterligov (41), bir zamanlar Rusya'ya hükmeden birkaç kişiden biriydi. İlk şirketini kurduğunda sadece 24 yaşındaydı. Komünizmin çökmesiyle Londra ve New York'ta ofisler açtı, Wall Street'in en büyük yatırımcılarından biri haline geldi. Ancak, Rusya'yı yönetme sevdası sonun başlangıcı oldu. Önce Moskova Belediye Başkanlığı, sonra da 2004'te Vladimir Putin'e karşı devlet başkanlığı yarışında tüm parasını harcadı.

Politik hırsının kurbanı olan German'ın cebinde 100 bin dolar kaldı. Bunun üzerine hisselerini sattı ve Moskova'nın 100 km. kuzeybatısındaki Nizhnevasilyevskoye'de üç katlı çiftlik evine yerleşti. Geçen yılları değerlendiren 90'ların Abramoviç'i "20 milyar dolar kaybeden zenginler bile var. Kötü gibi gözükebilir ama değil. Keşke hepsi batsa, o zaman yaşantımın keyfini tadarlar. Bazı eski dostlarla görüşüyorum. Hepsi zengin, hepsi de bana imreniyor" dedi.

Reklam
Reklam

Evinde elektrik bağlı değil

German yaşamını tarım ve hayvancılıkla kazanıyor. Evinde elektrik ve telefon yok. Eskiden 2 bin 500 kişiyi çalıştıran eski zenginin yanında şimdi 2 çalışan var. Tek mal varlığı koyun, keçi ve ineklerden oluşan 100 baş hayvan.

Çocuklarını okula göndermiyor

Eski Rus zengin eğitim sistemine olan inancını da kaybetmiş. 4 oğlu ve 1 kızı var. Hiçbir oğlunu okula göndermiyor. Sadece 18 yaşındaki kızı Rus Devlet Üniversitesi'nin tarih bölümüne devam ediyor.

Para yerine takas

Rusların her türlü eşyayı değiş tokuş edebileceği çok geniş bir elektronik takas sistemi kurmak istiyor. Böylece tüketim çılgınlığına son verilirse Rusya'nın ekonomik krizden kurtulabileceğine inanıyor.