Batman Belediye Başkan Vekili Temel’den Ramazan Şenlikleri Yasağına Tepki

Batman Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Şenliklerinin final etkinliğinin Batman Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle yasaklanmasına tepki gösteren...

Batman Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Şenliklerinin final etkinliğinin Batman Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle yasaklanmasına tepki gösteren Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, “Valiliğin yapması gereken biz bu kamusal hizmeti verirken bizim güvenliğimizi sağlamaktır, herhangi bir tarihi gerekçe göstererek iptal etmek değildir” dedi.

Batman Belediyesi’nin Atatürk Parkı'nda düzenlemek istediği Ramazan Şenliklerinin final etkinliği, 15 Ağustos'a denk gelmesi nedeniyle Batman Valiliği ve Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklandı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, bu tür keyfi ve antidemokratik uygulamaların barışa katkı sağlamadığını söyledi. Yoğun güvenlik önlemleri arasında konuşmasını sürdüren Temel, “Bu saat, bu akşam itibarıyla gelenekselleşen Ramazan Şenlikleri etkinliklerimiz vardı ama maalesef dün elimize geçen bir belgeyle etkinliğin iptal edildiği bildirildi. Ramazan ayı içinde dört farklı yerde biz bu etkinlikleri yaptık. Bu etkinliklerde halkımız, insanlarımız Ramazan Şenlikleri adı altında bir nebze olsun eğlenebildi. Bizim bu etkinlikleri yapmamızın bir amacı da Ramazan dolayısıyla insanlarla, halkımızla bir araya gelebilmek ve eğlenebilmekti. Valilik ve emniyetin kararıyla yasaklandı. Valiliğin yapması gereken biz bu kamusal hizmeti verirken bizim güvenliğimizi sağlamaktır, herhangi bir tarihi gerekçe göstererek iptal etmek değildir” ifadelerini kullandı.

Temel ve beraberindekiler daha sonra Diyarbakır Caddesi'nde süren çalışmaları denetledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: