Batman Belediyesi İftar Çadırına Büyük İlgi

Batman Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her hafta bir bölgede kurulacak olan Ramazan iftar çadırının...

Batman Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her hafta bir bölgede kurulacak olan Ramazan iftar çadırının ilki İpragaz taziye evinde açıldı.

Batman Belediyesi tarafından her hafta kentin bir bölgesinde bin kişi için kurulacak olan Ramazan iftar çadırlarının ilki İpragaz Mahallesi taziye evinde kuruldu. Bir ay boyunca her hafta bir bölgede kurulacak olan hafta boyunca her akşam bin kişiye iftar yemeği verecek olan Batman Belediyesi yine ay boyunca, Bahar Kültür Merkezi ve İmamlar Derneği ile birlikte müzik, tiyatro, söyleşi gibi pek çok değişik etkinlik düzenleyecek. İpragaz Mahallesi taziye evinde düzenlenen ve mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği iftar yemeğine BDP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, BDP Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra bini aşkın kişi katıldı.

Reklam
Reklam

Yemekte kısa bir konuşma yapan BDP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, “Bugün bu iftar sofrasının kurulmasında emeği geçen Batman Belediyesine ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Malumunuz Ramazan ayı hayırlara vesile olmayı sağlayan ve tüm insanlığın kendini din ibadetlerinde topluma, insanlara, bireylere ve ailesine daha yakın hissettiği bir aydır. Biz de bu ay boyunca belediyemizle birlikte kurulacak bu iftar çadırlarında her hafta bir bölgemizde olmak üzere bu hafta da İpragaz Mahallesi bölgesinde ayın 15 ine kadar kurulu olacak iftar çadırına ve her gece düzenlenecek olan etkinliklere davet ediyoruz" dedi.

İftardan sonra Ramazan ayı boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Belediye Başkan Vekili Serhat Temel “Bugün Ramazanın birinci günü, bu vesileyle tüm Müslümanların Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayı vesilesiyle bir ay sürecek programlarımız var. Batman Belediyesi olarak, Ramazan boyunca halkımızın bir ihtiyacını bu şekilde karşılamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yine bu kutsal ay boyunca halkımızla birlikte olma, bir araya gelme imkanını geliştirmek ve süreklileştirme hususunu yine halkımızla konuşma fırsatı bulacağız” dedi. Batman Belediyesi olarak KURDİ-DER, İmamlar Derneği ve Bahar Kültür Merkezi ile birlikte ortak bazı programlarının olacağını belirten Temel, “Ay boyunca tiyatro, müzik ve söyleşiler başta olmak üzere bir çok etkinlik gerçekleştireceğiz. Bu hafta burada, İpragaz taziye evindeyiz. Bir hafta boyunca burada kalacağız. Bu mahalledeki halkımızla birlikteyiz. Önümüzdeki hafta Şerzan Kurt parkında yine bir hafta sürecek şekilde oradaki halkımızla bir araya geleceğiz. Ben bu vesileyle bütün halkımızı bu programlarımıza davet ediyorum. Hem birlikte iftarımızı açacağız, hem de etkinliklerde bir araya gelmiş olacağız. Tekrardan tüm halkların ramazan ayını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: