Batman Belediyesi Kadın Masası Oluşturuyor

Batman Belediyesi'nde hizmet politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında kadınların etkin hale getirilmesi amacıyla kadın masası kuruluyor.Batman...

Batman Belediyesi'nde hizmet politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında kadınların etkin hale getirilmesi amacıyla kadın masası kuruluyor.

Batman Belediyesi hizmet politikalarında kadınların etkin hale gelmesi için yeni ve kapsamlı bir çalışma dönemi başlatıyor. Selis Kadın Danışmanlık Merkezi, Hêvi Umut Kadın Atölyesi gibi Batman Belediyesi'ne bağlı kadın kurumlarının eşgüdüm faaliyetleriyle öncülük edeceği bu yeni çalışma döneminde kadınların belediyenin hizmet politikalarının belirlenmesi ve uygulanma süreçlerinde çok daha aktif hale geleceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, Batman Belediyesi olarak mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşacaklarını ve Batmanlı bütün kadınlara ulaşacaklarını söyledi. Kadınlarla buluşma amaçlarının belediye hizmetlerinde kadın hedeflerine dönük kadınların öneri, görüş ve şikayetlerini almak olduğunu açıklayan Akel, bu çerçevede özellikle kadınları kararlara, talep ve önerilere katmak amacıyla bir kadın masası oluşturacaklarını ifade etti.

Selis Kadın danışmanlık Merkezi ve Hêvi Umut Kadın Atölyesi çalışanlarıyla birlikte Seyitler Mahallesi kadınlarıyla gerçekleştirilen ilk sokak toplantısında konuşan Başkan Yardımcısı Akel, “Batman Belediyesi olarak kadın politikaları noktasında geçmişten bugüne kadar kadınların kent içinde yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla bir dizi çalışma gerçekleştirdik. Özellikle biliyorsunuz, belediyecilik yerel yönetim hizmetlerinin belki yüzde ellisinden fazlasından doğrudan kadınlar etkileniyor. Ama belediyelere sirkülasyon, öneri ve şikayetler talebiyle daha çok erkekler geliyor. Fakat biz kadınların da öneri, şikayet ve taleplerini almak amacıyla özellikle sokaklarda kadınlarla buluşmayı hedefledik. Doğrudan kadınlara yönelik çalışmalardan etkilenen hedef kitle olarak onların öneri ve görüşlerini özellikle bire bir yüz yüze almak istedik.” dedi.

Reklam
Reklam

Her sokakta kadınların seçeceği bir temsilci ile belediyelerin hizmet politikalarına dönük, öneri, görüş, taleplerini dile getireceği bir mekanizma oluşturmayı hedeflediklerini belirten Akel, sokak sokak gezerek kadınlarla yaşanacak buluşmalarında her sokağın bir temsilcisiyle kadınlara yönelik hizmetleri belirleyecek politikalar üreteceklerini kaydetti.

Akel, “Özellikle genç kadınlara dönük hizmet üreten Hevi Umut Kadın Atölyesi'nin bu konuda yapabilecekleri, özellikle kadınların taleplerini cevap olabilecek bir mekanizmaya dönüştürmek istediğimizi belirttik. Onların da görüş ve önerilerini aldık. Özellikle Salı günü kadınlara dönük ücretsiz hizmet üreten otobüs çalışmasına yönelik önerilerini, görüşlerini paylaştık. Yine Yılmaz Güney Sineması’ndan kadınların haftada bir ücretsiz yararlanması hizmetlerini sorduk.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: