Batman Belediyesi Metruk Evlerin Yıkımına Başladı

Batman Belediyesi, metruk bina diye tabir edilen ve madde bağımlıların mesken tuttuğu terk edilmiş evlerin...

Batman Belediyesi, metruk bina diye tabir edilen ve madde bağımlıların mesken tuttuğu terk edilmiş evlerin yıkımına başladı. Belediye, geçtiğimiz dönemde bu evleri gündemine almış, ancak yasal süreç ve resmi prosedür nedeniyle yıkımını gerçekleştirememişti.

Batman Belediyesi özellikle uyuşturucu ve madde bağımlıların mesken tuttuğu, kentte yaşanan kapkaç, yaralama ve tecavüz vakalarının en çok yaşandığı alanların başında gelen metruk bina diye tabir edilen evlerden 150'sini tespit etti. Bunlardan 60'ı hakkında belediye meclisinden yıkım kararı çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, halktan gelen yoğun şikayetler üzerine geçen sene metruk yapıların yıkımı ile ilgili bir çalışma yaptıklarını ve çalışmanın yasal ve teknik alt yapısının oluşturulmasından sonra bu evlerin yıkımına başladıklarını belirtti.
Konunun daha önce kent konseyinde de gündeme gelmesi üzerine bir komisyon kurulduğunu dile getiren Başkanvekili Temel, “Bu komisyon metruk binaların tespitinden yıkılma sürecine kadar yapılacaklara dair bir ay boyunca günlük bir çalışma planı oluşturmuş, imar kanunun 39. Maddesi gereğince yıkılması ya da izale edilmesi gereken yapılara ait zabıtları tutmuş, fotoğraflar çekmiş ve bir rapor haline getirmişti. Batman Belediyesi olarak önemsediğimiz bir konuydu. Komisyonun tespit ettiği bu kapsama giren yaklaşık 150 ev tespit edildi. Gerekli yasal ve teknik altyapının tamamlanmasından sonra anılan bu kapsama giren yapılardan 60’ının yıkılmasına dair belediye meclisinden karar çıktı. Bu karar gereği ekiplerimiz bu evlerin yıkımına başladı.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: