Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde birhastaya kateter takıldı

Batman Bölge Devlet Hastanesinde bir hastaya kateter takıldı.

Batman Bölge Devlet Hastanesinde bir hastaya kateter takıldı.

Hastane Başhekimi Adnan Tuna yaptığı açıklamada kronik böbrek yetmezliği olan hastaların uygun böbrek nakli yapılıncaya kadar hemodiyaliz ve periton diyalizine bağlı kaldığını belirterek, "Hastanemizde bir ilk olarak laparaskopik periton diyaliz kateteri uygulaması başlamıştır. Böylece hastalarımız başka illere gitmekten kurtuldu" dedi.

Nefroloji Uzmanı Gökhan Temiz ise kapalı ameliyat tekniğiyle sadece 2-3 küçük kesi ve 3-4 dikiş atılarak hastanın karnına bir kateter takıldığını belirterek, "Kapalı ameliyat tekniği ile kateter takılması Batman Devlet Hastanesinde bir ilktir. Hasta işlemden hemen sonra yemek yemeye ve hareket etmeye başlayabilmektedir. Ameliyattan 10 gün sonra da diyaliz işlemine evde kendisi başlayabilmektedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: