Batman Demokrasi Platformu:Gözaltındaki BDP'li yöneticiler serbest bırakılsın

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, Batman ve diğer illerde seçim sürecinde BDP...

Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, Batman ve diğer illerde seçim sürecinde BDP yöneticilerinden ve mahalle komisyonu çalışanlarından gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasını istedi.
Batman Demokrasi Platformu, seçim sonrası yapılan göz altılara tepki gösterdi. Petrol İş Batman Şubesi’nde toplanan platform bileşenleri temsilcileri konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, Batman Demokrasi Platformu bileşenleri olarak, gözaltı, tutuklama ve anti demokratik uygulamalara son verilmesini istedi.
Tekik, seçimlerden sonra uzlaşı, ortak paydalarda buluşma ve başta Kürt halkı olmak üzere herkesin taleplerinin yeni anayasa sürecinde ifadesini beklerken gözaltı ve tutuklamaların eşit ve gönüllü birlikteliğe dair umutlarını zayıflattığını ileri sürdü. Kürt sorununun güvenlikçi bir bakış açısı ile çözülemeyeceğine vurgu yapan Tekik, taleplerinin politik suç kavramı gibi ucube bir suçun olmadığı, herkesin düşüncelerini özgürce ifade edip örgütleyebildiği bir anayasal zeminin tesis edilmesi yönünde olduğunu söyledi.
Tekik, "12 Haziran seçimleri öncesi yaşanan gerginlikler ile siyasi üslubun son derece yıkıcı söylemler içermesi ve benzeri birçok olumsuz olguyu seçimlerin bitmesiyle beraber geride bıraktığımızı düşündüğümüz bir anda Batman’da BDP yöneticilerinin ve mahalle komisyonu çalışanlarının gözaltına alınmasını halkların barış ve kardeşlik taleplerine, yönelik bir sabotaj olarak değerlendirmekteyiz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz