Batman Gençlik Meclisi AIDS konusunda bilgilendirdi

Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 1 Aralık Dünya AIDS gününde düzenledikleri etkinlik kapsamında herkesi erken...

Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 1 Aralık Dünya AIDS gününde düzenledikleri etkinlik kapsamında herkesi erken tanı için düzenli test yaptırmaya davet etti.
Dünya AIDS gününde Pozitif Yaşam Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Uluslararası Türk Tıp Öğrencileri Birliği ve Ulusal Gençlik Parlamentosu, gönüllü STK ve sanatçıların desteği ile Türkiye genelinde 69 kentte 79 kurum ve kuruluşun desteği ile etkinlikler düzenleniyor.
Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "HIV vücuda girdikten sonra yıllarca bulgu vermeyebilir. HIV pozitif olup olmadığınızı öğrenmeniz için doğru zamanda HIV testi yaptırmanız gerekir. Hiçbir sağlık sorunu yaşamasanız da korunmasız her türlü cinsel ilişki, güvenli olmayan kan nakli sonrası ve hamilelik öncesi HIV testi yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. HIV pozitif olduğunuzu öğrenmekten korkmayın. Unutmayalım; erken teşhisin hayati önemi vardır” diye seslendi.
Açıklamada konseyin 2 gün boyunca kentin değişik yerlerinde açılacak standlarla bilgilendirme yapacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz