Batman KCK Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK içinde yer aldıkları gerekçesiyle, aralarında Batman Belediyesi Başkan Vekili Serhat Temel'in de bulunduğu 22'si

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK içinde yer aldıkları gerekçesiyle, aralarında Batman Belediyesi Başkan Vekili Serhat Temel'in de bulunduğu 22'si tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 16 sanık ve avukatlarıyla bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan İzzettin Ege ile Gülistan İnan'ın delil ikamesi okundu.

Mahkeme başkanı, sanık İzzettin Ege'nin kent meclisi ile yürütme konseyinde yer alarak çeşitli toplantı ve basın açıklamalarına katılıp örgüt propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sanık Ege ise tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, hakkındaki iddiaları reddederek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Muhabir: Aziz Aslan /Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: