Batman Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Batman’da Çocuk ve Çocuk Hakları Çalıştayı' sona erdi.
Belediye konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Baro Başkanı Ahmet Sevim, Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Batman'da çocuklara yönelik yapılan çalışmalar ve kurumların hazırladıkları raporların görüşüldüğü çalıştayın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman'da çocukların daha iyi şartlarda yaşaması gerektiğini vurguladı. Son yıllarda köyden kente yoğun bir göç yaşandığını ve bunun da beraberinde sorunlar getirdiğini belirten Temel, kurumların, sorunların aşılması konusunda birbirlerine yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi.
Başkanvekili Temel, “Belki nüfusun büyük bir bölümünün gençlik ve çocuk yaş guruplarının oluşturduğu bir kentte yaşamamıza rağmen şimdiye kadar literatürde yer alan çocuk haklarının bir kent olgusunda çocuklara dair ne yapılması gerektiğine dair çok ciddi bilimsel ve akademik bir çalışmamız olmamıştı. Ben bu çalıştay vesilesiyle en azından bu konuyla bir tanışma, bir giriş olacağına inanıyorum, umudumu koruyorum.” dedi.
Vali Yılmaz Arslan ise yaptığı konuşmada; çocuk hakları için tüm kurumlarımızın koordineli çalışması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu konuda valilik olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız." dedi
Evrensel hakların nereden alınırsa alınsın takdir edilmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Arslan, referansı hangi kaynak olursa olsun insanlığın ve toplumun yararına olan düzenlemelerin alınıp kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.
Ülke nüfusunun yüzde 60’ının 7-24 yaş grubundan oluştuğuna dikkat çeken Vali Arslan, 170 bin öğrencinin öğrenim gördüğü bir kent olarak çarpık kentleşme, göç ve fazla çocuk sayısının risk zemini oluşturduğunu kaydetti.
Vali Arslan, şöyle devam etti: "Birbirimize sempatiyle bakabilmeliyiz. Belediye, çocuklara yönelik güzel bir proje yapmışsa arkasında bir şey aramamalıyız. Polis çocuklara yönelik bir proje üretmişse 'Bu iyidir' diyebilmeliyiz. Kısacası ön yargıları yıkmalıyız."
Batman’daki STK’ların bugüne kadar SODES projelerinden yeterince faydalanamadığından yakınan Vali Arslan, yerel yönetim, kamu kurumu ve STK’lara seslenerek, ortak proje yapmaları konusunda çağrıda bulundu.
Batman Valisi Yılmaz Arslan’ın konuşmasından sonra Ankara Barosu avukatlarından Şahin Antakyalıoğlu, 'Çocuk Haklarında Güncel Gelişmeler', Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Soner Ozaner de 'Batman’da Toplumsal Kökenli Sorunların Çocuk Psikiyatrisi Klinik Pratiğindeki Yansımaları' konularında, Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de yaptıkları çalışmaları 'Batman’da çocuk ve çocuk hakları alanındaki mevcut durumu ve kurumsal gereksinimleri' aktardı.
Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu’nun başkanlık yaptığı ikinci oturumda ise Batman Belediyesi, Batman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Batman Barosu ve Batman İnsan Hakları Derneği’nin çocuk haklarında mevcut durumu anlatan sunumlarının ardından çalıştayın sonuç ve kapanış değerlendirmesi ile sona erdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz