Batman Müzesi 2013’te hazır

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce tadilat, teşhir ve tanzim projeleri...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nce tadilat, teşhir ve tanzim projeleri hazırlanıp onaylanan ve 2012 yılında proje uygulamasına başlanan Batman Müzesi'nin 2013’te açılması hedefleniyor.
Batman’a kurucu müze müdürü olarak, Milas ilçesinden yaklaşık 2 yıl önce atanan Tenzile Uysal Benter, modern donanımlı bir müze kurmanın çabası içinde olduklarını belirterek, 2013’te açılması hedeflenen müzenin 3 salondan oluştuğunu söyledi.
Birinci salonda; Hallan Çemi, ikinci salonda Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında devam eden Beşiri ilçesinde bulunan Sumaki Höyük ve Cemialo kazısı, Gre Amer kazısı, Merkez, Oymataş Köyü’ndeki Kuriki Höyük ile Siirt’te devam eden Başür Höyük, Çattepe ve Güsir Höyük kazılarından çıkan eserler sergilenecek.
Üçüncü salonda ise Hasankeyf ‘e ait eserlerin sergileneceğini belirten Uysal Benter, “Hasankeyf salonunu gezen ziyaretçiler Hasankeyf eserleri ile birlikte, oluşturulacak kompozisyonla adeta kendilerini Hasankeyf’te hissedeceklerdir. Ayrıca, müzede tanıtım odasında kısa filmlerle Batman ve Hasankeyf tarihi anlatılacak.” dedi.
Uysal Benter, halkın özlemini duyduğu, Batman’a yakışır modern donanımlı bir müze kurmanın çabası içinde olduklarını ifade etti. Benter, müzeyi ziyaret eden her kesimin keyif alacağını, burasının bilgi ve eğitim yuvası olmasını hedeflediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz