"Batman rafinerisi zarar ediyor"

BATMAN (İHA) - TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Emmioğlu, rafinerilerde elektrik santrallerinin kurulup, kullanılacak elektrik fazlasının satılması yönünde bir projelerinin bulunduğunu söyledi. Bu projeyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Emmioğlu, dünya teknolojisinin gerisinde kalmamaya çalıştıklarını belirtti.

TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Emmioğlu, yönetim kurulu toplantısı için Batman'a geldi. TÜPRAŞ Rafinerisi kapısında personel tarafından davul-zurna ile karşılanan Kahraman Emmioğlu, hazır bekletilen koyunun kesilmesine karşı çıktı. TÜPRAŞ Misafirhanesine geçen Emmioğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. En büyük yatırımın Batman'da olduğunu ileri süren Başkan Emmioğlu, hava kirliliğinin giderilmesi için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Batman rafinerisinin zarar ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Emmioğlu, TÜPRAŞ'ın yüzde 66.8'inin devletin olduğunu açıkladı. Emmioğlu, genel mevzuat dahilinde hareket etmek zorunda olduklarını ifade ederek, bölgede 20 yıllık petrol rezervinin bulunduğunu söyledi. Zarar etmesine rağmen Batman rafinerisini canlı tutacaklarını ifade eden Emmioğlu, "Batman Rafinerisi, Batman Ekonomisi'ne büyük katkılar sağladı. Rafineri sayesinde birçok Batmanlı zengin olurken, Batman yerine batıya göç ettiler ve yatırımlarını batıya yaptılar. Buna en güzel örnek ise Yalova'dır. Bu insanların Batman'a yatırım yapmaları durumunda kentteki işsizlik, büyük ölçüde azalmış olacak" dedi.

Reklam
Reklam

TÜPRAŞ Genel Müdürü Hüsamettin Danış, Batman Belediyesi'ne 200 milyarlık vergi borçlarının yerine asfalt konusunda anlaşma sağlandığını söyledi. Genel Müdür Danış, Türkiye'de en çok vergiyi Batman'da ödediklerini, Batman rafinerisinin bölgenin ve ülkenin asfalt ihtiyacını karşılamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.