Batman Sağlık Müdürü Bodakçi:"Çocuklarımızı Ve Gençlerimizi Kötü Alışkanlıklardankorumak Için Anne Babalar Başta Olmak Üzere, Toplumdakitüm Bireylere Önemli Görevler Düşmektedir"

Batman Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, çocuklar ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için anne babalar başta olmak üzere, toplumdaki tüm

Batman Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, çocuklar ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için anne babalar başta olmak üzere, toplumdaki tüm bireylere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Dr. Bodakçi, 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Madde kullanımı ve Kaçakçılığı ile mücadele günü nedeniyle yaptığı açıklamada, madde kullanımına başlangıç yaşının 14'e düştüğünü belirtti.

Uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığının, ortaya çıkardığı sonuçlar sebebiyle sadece kullanan kişiyi etkilemekle kalmayıp, başta yakın çevresi olmak üzere toplumun bütün kesimlerine yansıyarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini ifade eden Bodakçi, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Madde kullanımı ve bağımlılığı tüm dünyada artış göstermekte ve birçok sosyal soruna neden olmaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için anne babalar başta olmak üzere, toplumdaki tüm bireylere önemli görevler düşmektedir. Madde kullanıcılarının en fazla 15 yıl yaşayabildiği gerçeğini göz ardı etmeden, toplumda yaşayan herkesin bu önemli sorunun çözümü için işbirliği içerisinde olması gerekir. Ülkemizde önemli sayıda madde bağımlısı olmasına karşın, resmi kurumlara başvuran ve tedavi olmak isteyen bağımlı sayısı az. Bu nedenle çevremizde madde bağımlısı olan kişilerin tedaviye yönlendirilmesi için herkesin çaba göstermesi bu sorunun çözümünde önemli rol oynayacaktır."

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nail Kadırhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz