Batman Üniversitesi Memu Zin’i Sahneledi

Batman Üniversitesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde üniversite tiyatro topluluğu tarafından hazırlanan Memu Zin adlı...

Batman Üniversitesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde üniversite tiyatro topluluğu tarafından hazırlanan Memu Zin adlı oyunu sahneledi.

Ahmedi Hani tarafından 17. yüzyılda kaleme alınan Memu Zin, Batmanlılarca yoğun ilgiyle karşılandı. Tiyatro Topluluğu Başkanı Berrin Nuroğlu Çoban tarafından yönetilen oyunda 25 kişi görev aldı. Yaklaşık bir aylık çalışma sonucu gösterime sunulan oyun bir saat 40 dakika sürdü. O dönemi anlatan kostümler ilgi çekerken, oyun Nevruz ateşiyle başladı. Oyun sahnesinde halk oyunlarıyla Nevruz canlandırılırken, kına gecesi sahnesi de ilgi çekti.

Reklam
Reklam

Oyunu hazırlamalarındaki amacı, bölgeyi temsil etmesi ve bölgeyi anlatan bir oyun olduğu için seçildiğini paylaşan Tiyatro Topluluk Başkanı Berrin Nuroğlu Çoban, şöyle konuştu: “Amacımız, bölgenin kültürünü bir oyunda anlatmak. Memu Zin bölgenin destanı ve şu ana kadar hiçbir üniversite bu oyunu sergilemedi, bizler de bölgenin kültürünü anlatan destanı yeniden kurgulayarak öğrencilerimizle anlattık."

Oyun sonunda, Üniversite Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemil Manap, oyunculara çiçek vererek, oyunda göstermiş oldukları performans dolayısıyla oyuncuları tebrik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz