Batman Valiliği'nde kadına şiddet irtibat noktası kuruldu

Batman Valiliği bünyesinde kadına şiddet ile ilgili irtibat noktası kuruldu. Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü’nde...

Batman Valiliği bünyesinde kadına şiddet ile ilgili irtibat noktası kuruldu. Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü’nde 2. katta hizmete başlayan irtibat noktasında görevli bayan bir avukat, kadına şiddetle ilgili bavşuruları ve korunma taleplerini alacak.

Valilikten yapılan açıklamada, “Toplumda zaman zaman karşılaşılan kadına şiddet ve korunma talepleriyle ilgili olarak hak ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde zorluklar yaşayan kadınlarımızın ve ailenin korunmasına dair 4320 sayılı Kanunda belirtilen hususların yerine getirilmesi amacıyla böyle bir birim kurulmuştur. Batman Barosu'ndan ilgili kişilerin de görüşü dikkate alınarak oluşturulan birim, kadına karşı şiddet ve korunma talepleri işlemlerinin takibi ve müracaat mercii olacaktır.” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz