Batman Valisi Ahmet Turhan: "Batman Kültürel Değerler Açısındankadim Bir Medeniyet Şehridir"

Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman'ın kültürel değerler bakımından kadim bir medeniyet şehri olduğunu söyledi.

Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman'ın kültürel değerler bakımından kadim bir medeniyet şehri olduğunu söyledi.

Batman'ın il olmasının yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Turhan, 16 Mayıs 1990 yılında il olan Batman'ın henüz 22. kuruluş yıl dönümünü kutlarken Türkiye'nin parlayan yıldızı, bölgesinin de cazibe merkezi konumunu hak ettiğini belirtti.

Petrol şehri olmakla temayüz etmiş kentin, binlerce yıllık tarihi olduğunu vurgulayan Turhan, şöyle dedi:

"Batman kültürel değerler açısından kedim bir medeniyet şehridir. Batman son yıllarda hızla geçirdiği sosyo-ekonomik gelişim ve kalkınma atağı sonucu bugün marka şehir olma yolunda iddialı bir kent konumuna gelmiştir. Hızla büyüyüp gelişen üniversitesi, organize sanayi bölgesi, eğitimdeki başarıları ile bilim ve sanayi kenti olarak ta göz dolduran Batman, sahip olduğu uluslararası hava limanı, duble yolları, modern okul ve yurtlarıyla büyük bir metropol olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Yöneticiler olarak Batmanlılara mutlu bir gelecek hazırlama adına, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek odalarımız, kanaat önderlerimiz ve basınımızla birlikte el ele vererek gelecek vizyonu çizme yolunda her türlü gayretin içinde olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu duygularla Batmanımızın 22. Kuruluş yıl dönümünü kutlar, ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: