Batman'da 10 bin ev selden etkilendi

Batman - Batman Valisi Haluk İmga, Batman'daki sel felaketiyle ilgili olarak, "Bu bir felakettir. 10 binin üzerinde ev selden etkilendi" dedi.

Vali İmga, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) heyetini kabulünde yaptığı açıklamada, Batman merkezde 10 kişinin selden öldüğünü, Bismil'den selin sürüklediği 2 kişinin cesedinin ise Hasankeyf ilçesinde bulunduğunu hatırlattı.

17 ekibin hasar tespiti için aralıksız çalıştığını belirten İmga, şunları söyledi: "Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 1000'den fazla ağır ve orta hasarlı ev tespit edildi. Bunun artacağını düşünüyoruz. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen destekler bizi mutlu ediyor."

Reklam
Reklam

TUSTKON Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Nur Meral da yaptıkları incelemede olayın boyutunun büyük olduğunu gördüklerini ifade etti. TOKİ'nin Batman'da yaptığı, ancak henüz satışı yapılmamış 198 konutu bulunduğunu öğrendiklerini kaydeden Meral, şöyle konuştu: "Bunların özel indirimle bize verilmesini isteyeceğiz. Satın aldıktan sonra içini döşeyerek acil ihtiyacı olan vatandaşlara vereceğiz. Üyelerimizce yapılan yardımlar sürecek."

Bu arada Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, akşam saatlerinde yağış beklenmesi nedeniyle, vatandaşlara dikkatli olması uyarısında bulunuldu.