Batman'da 20 Yaşındaki Bir Kadın Daha Şiddetin Kurbanı Oldu

Batman'da 46 yaşındaki Necat Bayar, 20 yaşındaki hamile eşini tabancayla öldürdü.Beşevler Mahallesi'nde birlikte yaşadığı Gülşen...

Batman'da 46 yaşındaki Necat Bayar, 20 yaşındaki hamile eşini tabancayla öldürdü.

Beşevler Mahallesi'nde birlikte yaşadığı Gülşen Ertuğrul ile bilinmeyen bir nedenle tartışan Necat Bayar, iddiaya göre tartışmanın büyümesi üzerine tabancayla eşini vurdu.

Olay yerinde yaşamını yitiren Gülşen Ertuğrul'un hamile olduğu ve karnındaki bebeğin de sıkılan kurşunlar sonucu öldüğü belirlendi.

Necat Bayar'ın geçen yıl zorla kaçırdığı Gülşen Ertuğrul ile imam nikahı kıydığı ve diğer eşleriyle ayrı yaşadığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Gülşen Ertuğrul'un cenazesi Batman Bölge Hastanesi morgunda yapılan otopsi sonrasında Batman Belediyesi'ne ait Asri Mezarlık'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Gözaltına alınan 46 yaşındaki Necat Bayar tutuklanarak Batman M. Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İLK TEPKİ BDP BATMAN MİLLETVEKİLİ AYLA AKAT'TAN

Bir kadını daha böylesi bir katliamda yitirmiş olmanın acısını taşıdıklarını söyleyen BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, kadınların karşı karşıya kaldığı sistematik şiddetin geldiği noktayı kadın katliamı olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Akat yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de kadınların aile içindeki erkekler tarafından katledilme oranının son belirlemelere göre yüzde 54'ü bulduğunu kaydetti.

KADIN DERNEKLERİ MEZAR BAŞINDA AÇIKLAMA YAPTI

Olaya tepki gösteren kadın dernekleri ise öldürülen Gülşen Ertuğrul'un mezarı başında basın açıklaması yaptı. Ailesi ile birlikte Asri Mezarlık'a giden kadınlar mezara karanfil bırakıp basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, ailenin acısını paylaştığını belirterek bu cinayetlerden sadece olayı yapanın değil devletin ilgili tüm kurumlarının sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Gülşen'ın bir hafta önce de şiddete maruz kaldığını belirten Akel, sistemin, kadınların varoluş ve yok oluşunu erkeğin eline teslim ettiğini ifade etti.

Kızının mezarı başında gözyaşı döken anne Zekiye Ertuğrul ise kızının bir hafta önce de şiddete maruz kaldığını ve kasıtlı öldürüldüğünü söyleyerek hakedilen en büyük cezanın verilmesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: