Batman'da BDP'lilerden Basın Açıklamalı Protesto

Batman'da, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü nedeniyle, aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla...

Batman'da, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıl dönümü nedeniyle, aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ve Belediye Başkanvekili Serhat Temel'in de bulunduğu grup yürüyüş yapmak istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine grup, parti binası önünde basın açıklaması yaptı.

Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı basın açıklaması nedeniyle polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Parti binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından konuşan BDP, Batman Milletvekili Ayla Akat, 1999’da iş başında olan uluslararası güçlerin bugün de dimdik ayakta olduğunu söyledi. Akat, Öcalan’ın uluslararası bir komployla Türkiye’ye getirildiğini ileri sürerek, bu halkın komployu gerçekleştirenlerden, 14 yıldır devam ettirenlerden ve halkın demokratik tepkisini ortaya koyanlara engel çıkaranlardan hesap soracağını söyledi.
Uluslar arası komplonun arkasındaki güçlerin 14 yıl sonra Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçisini katlederek bir ilke daha imza attığını ifade eden Akat, “14 yıl sonra verilen bu mesajın bizim için anlamı büyüktür. Demek ki 1999’da iş başında olan uluslararası güçler bugünde dimdik ayaktadırlar. Bu güçlerin 14 yıl önceki muradı yerine gelmemiş. Ama onların Kürt halkının mücadelesini parçalamak noktasındaki iradeleri de son bulmamıştır.” dedi.

Reklam
Reklam

Akat'ın konuşması sırasında kalabalığın içine giren engelli bir vatandaş, motosikleti ile grubun arasından çıkmaya çalıştı. Partililerin engelli vatandaşa tepki göstermesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Duruma müdahale eden Akat, yolu açtırarak engelli vatandaşın geçmesini sağladı.

Daha sonra konuşan barış annesi ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın çözüm ve barış sürecine yönelik annelere yaptığı çağrıyı olumlu, ancak geç yapılmış bir çağrı olarak bulduklarını söyledi. Kürt annelerinin yıllardır barış elini uzattığını, ancak bu elin karşılık bulmadığını ileri süren barış annesi, “Emine Erdoğan elini hem Kürt hem Türk annelerine uzatsın. Bir daha ne Türk ne Kürt çocukları ölmesin.” dedi.

Basın açıklaması sonrasında dağılan çocuklar, ara sokaklarda lastik yakarak, polis araçlarını taşladı. Polis, göstericilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: