Batman'da DTP'lilerle polis çatıştı

Batman'da DTP İl Örgütü'nün organizesinde PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını bahane ederek basın açıklaması yapmak isteyen grup ile polis arasında arbede çıktı.

BATMAN (İHA) - Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olaylarda milletvekilleri polis tarafından koruma altına alındı.

Aralarında DTP Batman milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, DTP İl Başkanı Ahmet Solmaz ve ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu DTP'liler, bugün öğle saatlerinde DTP il binası önünde toplanarak Turgut Özal Bulvarı Atatürk Parkı'na yürümek istedi. Sloganlar atarak ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçen grup, polis engeliyle karşılaştı. Yaklaşık bir saat oturma eylemi yapan grup, emniyet yetkilileriyle görüşerek Sanat Sokağı'na yürümek istedi. Polis Sanat

Reklam
Reklam

Sokağı'na yürüyüşe izin vermezken, grup içinden polise taş atılmaya başlanınca sıcak saatler yaşandı. Göstericiler ile polis arasında çıkan arbedede, milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata ile belediye başkanları polis tarafından koruma altına alındı. Polis göstericiler üzerine tazyikli su ve gaz bombası atarken, göstericiler de polise taşla karşılık verdi. Milletvekilleri polislerin koruması altında DTP il binasına giderken, çatışma ara sokaklarda sürdü.

Çıkan arbedede aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar polis merkezine götürülürken, polisin gruba müdahale sırasında kullandığı gaz bombasından çok sayıda vatandaş, polis ve gazeteci etkilendi.