Batman'da, "Dünden Bugüne Ermeniler" Paneli

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, "Kürtler ve Türkler'in barışı çok çok önemli" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, "Kürtler ve Türkler'in barışı çok çok önemli" dedi.

Koptaş, Batman Kültür ve Sanat Derneği ile Mazlumder Batman Şubesi'nce belediye konferans salonunda düzenlenen, "Dünden Bugüne Ermeniler" konulu panelde yaptığı konuşmada, Ermenilerin neler yaşadığını Kürtlerin çok iyi bildiğini savundu.

Kürtlerin, son 30 yılda yaşadığı acılardan dolayı empati geliştirerek Ermenilere karşı ciddi bir sempati duyduğunu gözlemlediğini ifade eden Koptaş, gittiği her yerde bunu tüm Kürtlerde hissettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Koptaş, "Kürtler ve Türkler'in barışı çok çok önemli. Buna bir de 'Ermenilerle barış' gibi bir ayak da eklenebilirse bu coğrafyada, 'geçmişte olan kötü olaylardan hep beraber ders çıkarmışız' deme hakkına özgürce sahip olacağız" diye konuştu.

Bunu çok değerli ve önemli bulduğunu anlatan Koptaş, bu ihtimal için hep beraber çalışmaları gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: