Batman’da Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Batman Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü yıl sonu sergisi açıldı.Batman’da HEM Müdürlüğünün açtığı yıl sonu...

Batman Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü yıl sonu sergisi açıldı.

Batman’da HEM Müdürlüğünün açtığı yıl sonu el sanatları sergisinin açılışına Batman İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, usta öğretimciler ve çok sayıda kursiyer katıldı. Batman Valiliği önünde toplanan usta öğreticiler ve kursiyerler, serginin yapıldığı Öğretmenlerevi'ne kadar davul zurna eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Öğretmenevi bahçesinde bir süre davul zurna eşliğinde halay çeken kursiyerler daha sonra sergi stantları başında yerlerini aldı. İl Milli Eğitim Müdür Şerif Akboğa yaptığı açıklamada, halk eğitim merkezlerinin ücretsiz eğitim veren hayat merkezi olduğunu söyledi. Akboğa, "Halk eğitim olarak bizler bin 83 tane kurs açtık. Bu kursların toplamında da 21 bin 89 vatandaşımızda bu kurslardan yararlandı.Kurslar çok çeşitli, arıcılık, koyun yetiştiriciliği gibi normalde biçki dikiş, halıcılık kursu,okuma yazma kursu çeşitli olarak çok sayıda vatandaşa faydalı olmaya çalıştık. Yürüyüşümüzdeki temel gayemiz halkın bu çalışmalara dikkatini çekmek onların çalışmaları ile ilgili dikkatini çektikten sonra bir yoğunluk olarak merkezlerimize de onları davet etmek çalışmaları burada görmeleri ve gezmelerini istediğimizden dolayı bir yürüyüş gerçekleştirdik” dedi.

Reklam
Reklam

Kursiyerlerden Esra Eviz, 5 aylık bir sürede yaptıkları ürünleri burada sergilediklerini belirterek, “Bu tür kurslar kadınlar için çok güzel bir faaliyettir. Kadınlara bu imkanları verenlere teşekkür ederim. Çünkü bayanlar genelde evde oturanlar olarak biliniyor. Ama kadınlarında istihdam edilmesi gerekiyor bu kurslar çok iyi oldu bizim için” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: