Batman'da, Hz. Muhammed'in hayatı konuşuldu

Batman'da faaliyet gösteren Günışığı Gençlik ve Demokrasi Platformu Derneği, "Hazreti Peygamber ve Hayatı" konulu konferans...

Batman'da faaliyet gösteren Günışığı Gençlik ve Demokrasi Platformu Derneği, "Hazreti Peygamber ve Hayatı" konulu konferans düzenledi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Batman Gençlikevi'nde düzenlenen konferansı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülcelil Candan verdi. Candan, Hz. Muhammed'in(SAV) Kuran-ı Kerim'de tüm insanlık ve özellikle de Müslümanlar için hayatının her safhasının örnek alınması gereken bir elçi olarak takdim edildiğini söyledi. "Peygamberimizin bize söylediği, gösterdiği o kadar çok şey var ki, hangi yöne baksak çok sayıda örnek ile karşılaşabiliriz. Bunlardan birine dahi uymamız yeter. Mesela, 'insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' sözüne uymak gibi." dedi.

Reklam
Reklam

Peygamberin o dönemler çok yaygın olan köleliği bertaraf ettiğini belirten Candan, "Kölelik çok yaygın olarak kullanılan bir gelenekti. Peygamber Efendimiz gelir gelmez köleliği kaldırdı. Hatta size sadece o kölelerden bir örnek arz edeceğim. Bilali Habeş bir köleydi. Kölelikten kurtulduktan sonra onu protokolde ikinci yere yerleştirdi. Hazreti Peygamber'den sonra ikinci makamda Bilali Habeş oturuyordu. Dünya Zenciler Birliği, Hz. Muhammed’in(SAV) bu davranışından çok etkileniyorlar." diye konuştu.

Peygamberin kadın haklarına da büyük önem verdiğine dikkat çeken Candan, "Hz Muhammed’in(SAV)dünyada gerçekleştirdiği ikinci büyük değişiklik kadının statüsünü değiştirmiş olmasıdır." dedi.

Konferansın soru cevap kısmında konukların sorularını cevaplayan Candan, katılımcılara Peygamberin hayatını, ahlakını anlatan kitapları okumalarını tavsiye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: