Batman'da ilköğretim okuluna çığ düştü

BATMAN (İHA) - Batman'da bir ilköğretim okulunun bahçesine çığ düşmesi sonucu, kar kütlesi altında kalan 2 öğrenci kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Sason İlçesi Örenağıl Köyü Taşlıca Mezrası İlköğretim Okulu'nun bahçesine bugün saat 13.30 sıralarında çığ düştü. Bahçede bulunan 5. sınıf öğrencisi Özer Baran ile 2. sınıf öğrencisi Erol Baran, çığ altında kaldı. Köylülerin çabalarıyla Özer Baran, kar kütlesinin altından çıkarılırken, Erol Baran ise 30 dakikalık bir çalışma sonucunda kurtarılabildi. Baygın haldeki öğrencilere, köyde ilk müdahaleleri yapıldı.

Reklam
Reklam

Sason Kaymakamı Fatih Akbulut, yoğun kar yağışı nedeniyle köy yolunun 3 haftadan bu yana kapalı olduğunu ve köye yalnızca telsizle ulaşabildiklerini belirterek, "Aldığımız bilgiye göre, 2 öğrencinin sağlık problemleri yok. Örenağıl Köyü yakınlarında bulunan Derince Köyü'nde sağlıkevimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimize yönelik gerekli tedaviler yapılmıştır. Ölü ve yaralı olmaması bizleri sevindirdi. Yarından itibaren köy yolunun açılması için çalışma başlatacağız. 1 metreye varan kar çalışmaları etkilemezse, 2 gün içinde köye ulaşacağız" dedi.