Batman'da Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı açıldı

Batman’da Mesleki Eğitim Kurulu tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Öğretmenevinde açıldı.<br/>Açılış kurdelesini kesen...

Batman’da Mesleki Eğitim Kurulu tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı Öğretmenevinde açıldı.
Açılış kurdelesini kesen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, stantları gezerek öğrencilerden projeler ve sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.
Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'na Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Ahmet Turhan, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, düzenlenen fuarda usta öğretici ve öğrencilerin el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri sergilemeyi amaçladıklarını belirterek, mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında bilgi alışverişini ve sürekli bir işbirliğini hedeflediklerini ifade etti. Bilim teknik ve yaygın eğitimin önemine dikkat çeken Akboğa, “Her yıl düzenlenen mesleki ve teknik eğitim fuarları ile bu kurumlarımızı kamuoyuna tanıtarak, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu eğitim alanına ilgi ve isteği arttırıcı etkinliklerde bulunup yönlendirme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa’nın yaptığı kısa konuşmanın ardından fuarın açılış kurdelesi Bakan Şimşek ve Vali Turhan tarafından kesildi. Fuarı protokol üyeleri ile birlikte gezen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapılan çalışmalar ve sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Stantları tek tek gezen Bakan Şimşek, eline aldığı fotoğraf makinesi ile öğrencilerin fotoğraflarını çekti. Okul bahçesinde açılan resim sergilerini de gezen Bakan Şimşek, müzik yapan öğrencilerle sohbet edip seslendirdikleri şarkıları dinledi.
Ticaret Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen fuar 3-4-5 Haziran tarihlerinde açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz