Batman'da Nevruz Kutlaması

Batman'da düzenlenen Nevruz kutlamasına katılanlar Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde eğlendi.

Batman'da düzenlenen Nevruz kutlamasına katılanlar Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde eğlendi.

BDP Batman İl Başkanlığı'nın Pazaryeri Mahallesi'nde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali yakınındaki Nevruz Alanı'nda düzenlediği etkinliğe katılanlar, yapılan üst aramasının ardından kutlamaların yapıldığı bölgeye alındı.

Etkinliğe katılan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, alandaki Nevruz ateşini yaktı. Ata'nın Kürtçe yaptığı konuşmasının ardından, sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekildi.

Reklam
Reklam

Bu arada çok sayıda vatandaş da kutlamanın yapıldığı alanın çevresinde piknik yaptı. Bir grup, Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde yanlarında getirdikleri araç lastiklerini ateşe verdi.

Olay yerine gelen Batman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, araç lastiklerini çevreye zarar vermemesi için söndürmek istedi. Bu arada yanan ateşin çevresinde toplanan grup, itfaiye ekiplerine taş attı. İtfaiye ekipleri, ateşi söndürmeden olay yerinden uzaklaşmak zorunda kaldı. Yanan araç lastikleri nedeniyle araç trafiği aksadı.

Kutlamalar, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Muhabir: İbrahim Yakut - Yılmaz Ekinci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: