Batman'da okula kayıt oranlarının artırılması hedefleniyor

Batman'ın Sason ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün SODES kapsamında yürüttüğü Eğitimli Veliler, Mutlu Yarınlar projesiyle Sason’a...

Batman'ın Sason ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün SODES kapsamında yürüttüğü Eğitimli Veliler, Mutlu Yarınlar projesiyle Sason’a bağlı okullarda velilere yönelik seminerler devam ediyor.
Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütülen proje ile öğrenci velilerine ulaşılarak okula kayıt oranlarının artırılması, kız çocukların okullaşma oranlarının yükseltilmesi, Ana Kız Okuldayız kampanyasının genişletilmesi, okullarda öğrenci başarısının arttırılması ve velilerin bilinçlendirilerek okul-aile birliklerinin güçlendirilmesinin hedeflendiği belirtildi.
Proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Alaattin Çetin, bizzat köylere giderek özellikle annelerin seminerlere katılımlarını sağlamak için köy sakinleri ile görüşmeler yaptı.
Sason Derince ve Ergünü ilköğretim okullarında seminerlere katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, öğretmen, öğrenci ve velilerin sorunlarını dinledi.
Çetin, Aşağı Karameşe İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Galip Şahin’in verdiği seminerlerde bugüne kadar 20 okulda 750 velinin ana-baba okulu eğitimi aldığını anlattı.
Proje kapsamında ayrıca Karşıyaka Kız YİBO’da okuyan 200 kız öğrenciye de geleceğin anneleri konulu bir seminer verildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz