Batman'da Sağlık Yatırımları

 Kamu Hastaneleri Birliği Batman İl Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, 600 olan yatak sayısını artırmak için özel bir hastaneyi satın alacaklarını söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Batman İl Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, 600 olan yatak sayısını artırmak için özel bir hastaneyi satın alacaklarını söyledi. Pamukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman'da önemli sağlık yatırımlarının yapılacağını, 5 hastane ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin bulunduğunu, hastane sayısını artırmak için çalışmalarının sürdüğünü belirtti. "Kentte 600 olan yatak sayısını artırmak için özel bir hastaneyi satın alacağız" diyen Pamukçu, bu sayede daha geniş bir şekilde daha fazla insana hizmet edeceklerini bildirdi. Batman'ın 2 merkezi noktasına semt poliklinikleri açmayı planladıklarını, Fizik Tedavi Merkezi'ni genişletme çalışmasının devam ettiğini kaydeden Pamukçu, ayrıca Nükleer Tıp Laboratuvarı kurulacağını anlattı. Pamukçu, şöyle konuştu: "Özellikli hizmetlerde yoğunlaşmayı düşünüyoruz. Yoğun bakım ünite sayısını artırmayı hedefliyoruz. Batman Bölge Devlet Hastanemizde 22 yataklı bir yoğun bakım ünitesi planlıyoruz. Bu konuda projemiz hazır. Sağlık Bakanlığı'ndan onay bekliyoruz. Ayrıca aşamalı olarak yenidoğan yoğun bakım sayısını artırmayı istiyoruz. Şu anda 10 yataklı bir yoğun bakımımız var. Bunu aşamalı olarak 50'ye çıkarmayı planlıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: