Batman'da "Şehit Eren Bülbül Ormanı" oluşturuluyor

Batman'da "Şehit Eren Bülbül Ormanı" oluşturuluyor

Batman Üniversitesince, Trabzon'da 2017'de PKK'lı teröristlerce şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül adına orman oluşturulacak.

Batman Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin Batı Raman Külliyesi'nde Yasin Börü Ormanı'nın yer aldığı "Şehitler Tepesi"nde oluşturulan PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül Ormanı'nda 25 dönümlük alan üzerine 10 bin fidanın dikilmesi planlanıyor.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, tarihin her döneminde bu ülkenin dış mihrakların hedefinde olduğunu ancak bu necip milletin bu toprakları kanları pahasına savunduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Söz konusu vatan olunca her yaştan insanın cepheye koştuğunu kaydeden Durmuş, şöyle devam etti:

"Dün Çanakkale'de yedi düvele nasıl geçit verilmediyse 100 yıl sonra bugün de ülkemize karşı cephe alan mihraklara, teröristlere geçit vermiyoruz. Birlik, beraberliğimizin timsali, 15'liler. Çanakkale'de küffara geçit vermeyen 15'liler, 100 yıl sonra da küffara geçit vermedi. PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Yasin Börü ve Eren Bülbül'ün adlarını Şehitler Tepesi'nde yaşatıyoruz. Biri Trabzonlu diğeri Diyarbakırlı. Ortak noktaları, inançları, vatan ve bayrak sevdaları. İki fidanımızın adını binlerce fidan dikerek oluşturduğumuz Şehitler Tepesi'nde yaşatıyoruz. Nasıl Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Arap'ıyla Çanakkale'de yan yana yatarak birlik ve beraberliğin en güzel örneğini dünyaya sergiliyorsa bugün de bu iki fidan bu birlik ve beraberliğimiz çimentosu olmuştur. Rabbim şehitlerimize rahmetiyle, şefaatiyle muamele eylesin."​

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: