Batman'da sel bilançosu açıklandı

BATMAN (İHA) - Batman'da meydana gelen sel felaketinde 421 ağır, 31 orta ve bin 416 az hasarlı bina ile işyeri tespit edildi.
hasar gören ev ve işyerleriyle ilgili rakamlar açıklandı.

Sel felaketi nedeniyle geçici görevle Batman Kriz Masası Başkanlığı'na atanan Karabük Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, kentte sel felaketi nedeniyle 421 ağır, 31 orta ve bin 416 az hasarlı bina ve iş yerinin tespit edildiğini açıkladı. Batman'ın yanı sıra Hasankeyf, Kozluk, Beşiri ve Sason ilçelerine bağlı köylerde de hasarların oluştuğunu kaydeden Kansız, vatandaşların bir ay süreyle itiraz edebileceklerini belirtti. Bayındırlık Müdürlüğü tarafından yürütülen hasar tespit çalışmalarının birinci aşamasının bitirildiğini ifade eden Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, yapılan tespitlerin muhtarlıklar ve belirli yerlerde askıya çıkarılacağını anlattı. Vatandaşların hasar konularında bir ay süreyle itiraz haklarının bulunduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Kansız, "Bizim bundan sonraki çalışmalarımız kesinleşen listeler üzerinden yapılacak" dedi.

Reklam
Reklam

Hasar gören vatandaşların büyük bir kısmının konteynır ve çadır kentlere yerleştirildiğini belirten Vali Yardımcısı Kansız, "Fakat çadır kent ve konteynır kentte yaşamak, mutlaka ev sahibi olunacak anlamına gelmiyor. Ev sahibi olunmasının kriterleri bellidir. Yani, 'Bir çadıra yerleşeyim, mutlaka evimiz olur' şeklinde bir anlayış varsa, o anlayış doğru bir anlayış değildir" diye konuştu.

Koordinatör Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, depolarda gıda yönünden bir yığılmanın söz konusu olduğunu ifade ederek, "Beyaz eşya henüz elimizde yok. Taahhüt edilen şeyler var. Listeler kesinleştiğinde biz eşyaları en adil şekilde dağıtacağız" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Kansız, kurulması devam eden konteynırlara evleri ağır hasar gören vatandaşları yerleştirme çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, evi ağır hasarlı olmayan vatandaşların talepte bulunmamalarını istedi. Kansız, "Konteynırlarda evi ağır hasarlı olan vatandaşlarımıza öncelik vereceğiz. Halkımız bu anlamda sabırlı olsun. Daha rahat, daha güzel bir ortama ulaşılabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam