Batman’da Terör Mağdurları Anısına Hokey Turnuvası

Batman'da 26 Eylül 2011'de yaşanan terör saldırısında şehit olan biri polis memuru 3 kişi anısına...

Batman'da 26 Eylül 2011'de yaşanan terör saldırısında şehit olan biri polis memuru 3 kişi anısına hokey turnuvası düzenlendi.

Batman Emniyet Müdürlüğü'nce, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvada 50'si erkek 80 sporcu mücadele etti. "Yetenek Sizden, Destek Bizden" projesi kapsamında düzenlenen turnuvanın finalinde Fatih Lisesi takımı, Yahya Kemal Beyatlı Lisesi takımını 5-3 yenerek şampiyon oldu.

Turnuvayı izleyen Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, yaptığı açıklamada, organizasyonun teröre kurban giden biri polis memuru ikisi sivil 3 vatandaşın anısına düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Gençlerin, zamanlarını kahvehane köşelerinde veya başka yerlerde israf etmeden spor salonlarına çekilmesinin sadece bir spor değil, aynı zamanda vatan hizmeti olduğunu belirten Karakan, Batman'da örnek bir çalışma yapıldığını ifade etti.

Türkiye Hokey Federasyonu olarak 64 ilde teşkilatlarının olduğunu belirten Karakan, "Buradaki tabloyu Türkiye'nin hiçbir yerinde görmedim. Onun için bu çocukların anne babalarına emniyet ve spor teşkilatına yürekten teşekkür ederim. Federasyon olarak her zaman bunun destekçisi olacağız." dedi.

"BÖYLE BİR İLGİ BEKLEMİYORDUK"

Batman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdür Bilal Yalçın da gençlere yeni bir alternatif sunmak ve kentte hokey sporunu yaygınlaştırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Kentte 2011 yılında meydana gelen terör olayında iki vatandaş ve bir polisin şehit olduğunu hatırlatan Yalçın, "Onların ruhlarını şad etmek ve anmak için bu turnuvayı organize ettik. Hokey Türkiye'de yaygın bir spor olmadığı için böyle bir ilgi beklemiyorduk. Ancak anlatınca öğrencilerden çok fazla talep oldu." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Turnuvanın sonunda düzenlenen ödül töreninde turnuvaya katılan sporculara madalya ve kupaları verildi. Turnuvada şampiyon olan Fatih Lisesi'nin ödülü Vali Yılmaz Arslan tarafından verildi.

Turnuva öncesi yapılan çekilişte kazanan vatandaşlara da çeşitli hediyeler verildi.

Turnuvayı, Vali Yılmaz Arslan, kurum müdürlerinin yanı sıra terör saldırısında hamile eşi Mizgin Doru ve 4 yaşındaki kızı Sultan Doru'yu kaybeden Talat Doru da izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: