Batman'daki Izinsiz Gösteriler

Batman'da önceki gün düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Batman'da önceki gün düzenlenen izinsiz gösterilerde gözaltına alınan 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 30 Ekim 2012 günü kepenk kapatma ve boykot eylemlerinin yapılması yönünde esnaf ve vatandaşları tehdit eden şahıslarla ilgili adli soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Genelde 10-15 yaş arası çocuklardan oluşan gruplar tarafından il genelinde lastik yakılarak ve barikatlar kurularak yolların trafiğe kapatıldığı, güvenlik güçlerine, kamu kurumlarına ve araçlarına, açık iş yerlerine yönelik taşlı, molotofkokteylli saldırılarda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

Reklam
Reklam

"Şehrin muhtelif yerlerinde toplanan gruplar tarafından çeşitli işyerleri, Şehit Özkan Kocaer Polis Merkezi Amirliği'ne, Çok amaçlı Toplum Merkezi'ne (ÇATOM), Boğaziçi-Bağlar Said Nursi Okuma Salonu'na taşlı, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'na (TOMA) parça tesirli el yapımı bomba, Vakıfbank İlköğretim Okulu'na molotofkokteylli ve taşlı saldırılar gerçekleştirildi, saldırılar sırasında hasar meydana geldi. Olaylarda, 1 polis memuru yaralandı."

Olaylara karıştıkları tespit edilen 4'ü 18 yaşından küçük 6 kişi gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen zanlılardan 2'si çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Yaşı 18 yaşından küçük olan 4 kişi ise serbest bırakıldı.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: