Batman'dan Rojava'ya Yardım Kampanyası

    Batman'da aralarında sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de bulunduğu Demokrasi Platformu üyesi bir grup Rojavaya yardım kampanyası başlattı.

Batman'da aralarında sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de bulunduğu Demokrasi Platformu üyesi bir grup Rojavaya yardım kampanyası başlattı. Aralarında Petrol-İş, Genel-İş, Eğitim-Sen, SES, Esnaf Sanatkarlar Odası gibi STK'ların yer aldığı Demokrasi Platformu Rojava'ya yardım kampanyası başlattı. Petrol-İş sendikası binasında başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik, Suriye’deki ‘’Uluslararası iç savaş‘’, bütün acımasızlığı ve vahşetiyle sürerken, Rojava’da halkımızın kendi öz yönetimini kurma çabası, hem Baas rejiminin hem de çeteci katillerin hedefi olduğunu iddia etti. Batman Demokrasi Platformu bileşenleri olarak, bu saldırılara karşı Rojava halkıyla yanyana oldukların aktaran Tekik, "Rojava’daki ambargoya bir nebze de olsa cevap olma adına yardım kampanyası başlatıyoruz. Yardım planlamamıza göre tüm yardımlar yeni ve kullanılmamış olacak ve gıda yardımları Esnaf Odalarımız ile Tüm Bel Sen’e, ayakkabı yardımlarımız Petrol İş’e, ilaç yardımlarımız SES’e, giyim yardımlarımız Eğitim Sen’e, kadın ve çocuk malzemesi yardımlarımız ise Genel İş sendikamıza teslim edilecek ve tüm bu sendika ve odalarımız bu dayanışma planlamasına aktif olarak katılacaklardır. Kurumlarımızın ve Halkımızın hem ruhta, hem bilinçte ve hem de ekonomik anlamda en üst perdeden dayanışma göstereceğine olan inancımızla tüm halkımızı bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: