Batman'ın tuvaletleri güvenli değil

BATMAN (İHA) - Batman'ın Cumhuriyet Mahallesi'nde, kanalizasyon şebekesinden benzin çıktı. Cumhuriyet Mahallesi 512. Sokak'ta kanalizasyon logarından çocukların tenekeyle benzin çıkarmaları üzerine olaydan haberdar olan mahalle sakinleri, yetkilileri göreve davet etti.

3 Mayıs 2004 tarihinde meydana gelen patlama sonrasında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki kanalizasyon şebekesinden sık sık gaz kokusu geldiğini ve benzin çıktığını belirten vatandaşlar, yetkililerin bu tehlikeye duyarsız kaldığını belirtti. Kanalizasyon logarından çıkardıkları benzini 3 metre ötede yakan vatandaşlar, "Bundan tehlikeli bir durum var mı?" diye serzenişte bulundu. Mahalle sakinleri, yetkilileri haberdar etmelerinin üzerinden saatler geçtiğini ve kimsenin gelmediğini belirterek, durumdan şikayetçi oldu. Cumhuriyet Mahallesi'ne komşu Şirinevler Mahallesi Muhtarı Remzi Adsan, 1.5 yıldır tehlikeye dikkat çektiklerini belirterek, hem Şirinevler Mahallesi'nin hem de Cumhuriyet Mahallesi'nin büyük tehlike altında bulunduğunu söyledi. İki mahallenin istimlak edilmesi ve boşaltılmasını isteyen muhtar, yeni patlamalardan korktuklarını söyledi.

Reklam
Reklam

3 Mayıs 2004 tarihinde meydana gelen patlama sonucunda 3 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı ve 3 trilyon maddi hasarın meydana geldiği Toptancılar Sitesi'nin Başkanı Hüseyin Kara, kanalizasyon şebekesinden çıkan benzinin tehlike oluşturduğunu ve yeni patlamalara gebe olduğunu belirterek, "Biri yanlışlıkla sigara atarsa en az 1 kilometrelik alanda patlama meydana gelir, insanlar ölür. Yetkililer yeni bir patlama mı bekliyor?" şeklinde tepkisini gösterdi.

Yetkililerin gelmediği 512. Sokak'ta bulunan kanalizasyon logarının kapağını kapatan vatandaşlar, sigara ve yanıcı maddelerin logardaki benzinle temasını önlemek için logar kapaklarını taş ve ağaçlarla kapattı. Batman'da dün de kanalizasyon şebekesinin tıkanması sonucu Sağlık Mahallesi 1909. Sokak'taki logarlardan petrol çıkmış ve sokakları basan petrol belediye ekipleri tarafından temizlenmişti.

Cumhuriyet Mahallesi'nde geçen aylarda da kanalizasyon şebekesinde sık sık gaz kokusu ve benzin vakalarına rastlanmıştı.