Batmanlı atletler Gaziantep’te kupaları topladı

Atletizm Federasyonu tarafından her sene organize edilen Atletizm Geliştirme Liginde mücadele eden Batmanlı atletler Gaziantep’teki...

Atletizm Federasyonu tarafından her sene organize edilen Atletizm Geliştirme Liginde mücadele eden Batmanlı atletler Gaziantep’teki müsabakalarda kupaları topladı.

3-4 Nisan tarihleri arasında Gaziantep’te yapılan müsabakalara Batman Gençlikspor ve Batman Petrolspor atletizm takımları katıldı. 10 il ve 100 sporcunun katıldığı bölge şampiyonasına 4 takım ile katılan Batmanlı atletler 3 kategoride yarı finale yükselmeyi başardı. Yarı final müsabakalarının 24 Nisan'da Sivas'ta yapılacağı ve kategorilerinde ilk 6'ya giren takımların final müsabakaları için Ankara’da yarışacakları açıklandı.

Reklam
Reklam

1500 metre koşulan minik kızlar kategorisi müsabakasına 10 il katıldı. Yapılan müsabakalarda ilk defa il dışında koşan Gençlikspor takımında yer alan Sevgi Üre 06.09 derecesiyle bölge ikincisi olarak madalya almaya hak kazandı. Ayrıca takımda yer alan Kübra Yaman 4. oldu. Takım topladığı 16 puan ile bölge ikincisi olarak yarı finale yükselmeyi başardı.

MİNİK ERKEKLERDE KUPA PETROLSPOR’UN

1500 metre minik erkekler kategorisi müsabakalarında ise Petrolspor rüzgarı esti. Kros liginde iyi bir sezon geçiren Kırmızı-Beyazlı ekibin sporcularından oluşan Minik Takım’da koşan Ferhat İlimen 05.13’lük derecesiyle 1. olurken, Selman İlhan 05.31’lik derecesiyle 3. ve Hüsnü İlhan ise 05.32’lik derecesiyle 4. oldu. Takım topladığı 8 puan ile birincilik kupasını aldı. Ayrıca Ferhat İlimen ve Selman İlhan ferdi sıralamada ilk 3’e girdikleri için madalya kazandı.

2000 metre yıldız kızlar kategorisinde koşan Suzan Sayaca 06.32’lik derecesiyle en yakın rakibine 200 metre fark atarak 1. oldu. Batman Petrolspor takımında spor hayatını başarılı bir şekilde sürdüren ve Şubat ayında yapılan seçmelerinde Milli Takım aday kadrosuna girmeyi başaran Sayaca’nın performansı tüm seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Reklam
Reklam

Takımda yer alan Sabriye Tekin ve İdil Acet ilk 10 arasında yer alarak toplamda 19 puan ile takım inciliği elde etti. Ayrıca Suzan Sayaca 1. olduğu için madalya almaya hak kazandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: