Batmanlı Fırıncılar, Ucuza Satılan Ekmeğin Gramajının Denetlenmesini Istedi

Batman’da son dönemde birçok bakkal ve market camlarında “4 ekmek 1 TL” şeklinde yazılar yazıldığını...

Batman’da son dönemde birçok bakkal ve market camlarında “4 ekmek 1 TL” şeklinde yazılar yazıldığını belirten bazı fırıncılar, ucuza satılan bu ekmeklerin gramajlarının eksik olduğunu iddia etti.

Standartlara göre, toplamda 1 kilogram gelmesi gereken 4 ekmeğin yaklaşık 650-700 gram geldiğini savunan fırıncılar, belediye ve ilgili kurumlardan ekmek gramajının denetlenmesini istedi.

Belediye ve ilgili kurumlardan bu konuda duyarlılık beklediklerini belirten 35 yıllık fırıncı Hasan Çiçek, “Ekmeğin vatandaşa ucuza satılmasına karşı değiliz. Ekmeği standart gramajında üretsinler istediği fiyata satsınlar. Ancak gramajı eksik yapıp ucuza satarsan bu haksız rekabet olur.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kentin birçok yerinde ekmeklerin açıkta satıldığına dikkat çeken Çiçek, “Üç tekerlekli araçlarda, tablalarda açıkta ekmek satıldığını görüyoruz. Tüketilen gıda maddelerinin başında yer alan ekmeğin açıkta satılmaması, satılması halinde hijyen koşullarının yerine getirilmesi için gerekli önlemlerin almasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz