Batmanlı genç işadamları Senegal'de yatırım imkanlarını araştırdı

Batman Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) üyeleri, Batı Afrika’nın ticaret kapısı Senegal'i ziyaret ederek Türk kolejinin...

Batman Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) üyeleri, Batı Afrika’nın ticaret kapısı Senegal'i ziyaret ederek Türk kolejinin mezuniyet törenine katıldı. Genç işadamları iki ülke arasındaki ticaretin gelişimine katkıda bulunmak için araştırma ve incelemelerde bulundu.
Heyet ilk olarak Senegal’in ünlü turizm merkezi Gori (Köle) Adası, Rönesans (özgürlük) Anıtı, çöl safarisi, Pembe Göl, gibi özel yerleri gezdi. BAGİAD üyeleri, Uluslararası Diyalog Merkezi'nde farklı dinden ve dilden İnsanların sevgi ve hoşgörü çatısı altındaki kardeşliklerini yerinde gördü. Genç işadamları daha sonra Yavuz Selim Türk Kolejleri'nin mezuniyet gecesine katılarak gezilerini tamamladı.
BAGİAD üyelerinden Nihat Demir, “Afrika’nın gelişen ülkesine 14 sene önce gitmiştim. Bizi tanımıyorlardı. Beyazlardan korkuyorlardı. O zaman bir kolejimiz yeni yapılıyordu. Ama geçen zamanda diyalog çalışmaları ve eğitim hizmetleri ile kaynaşma sağlanmış ve sevgi ortamı kurulmuş. Bunları gördükçe çok duygulandık. Şu anda 6 kolejimiz var. İş alanında da bazı arkadaşlarımızın izlenimleri oldu. Tarım alanında yatırımlar yapılabilir.” dedi.
Dernek üyelerinden Masum Gümüşay ise “Dernek sayesinde farklı bir coğrafyayı gezme ve tanıma fırsatı bulduk. İşadamları olarak 'Neler yapılabilir? Onlardan neler alınabilir?' bunun incelemesini yaptık. Ayrıca fedakâr kardeşlerimizin yapmış olduğu eğitim hizmetlerini mezuniyet törenine katılarak yerinde ile izledik. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz