Batmanlı şoför Irak'ta öldürüldü

BATMAN (İHA) - Irak'ta uğradıkları saldırı sonucunda hayatını kaybeden şoförlerden Orhan Tuncel ve ağır yaralanan amca oğlu Selamet Tuncel'in yakınları, bayram öncesi gelen kötü haber ile sarsıldı.

Musul-Kerkük Karayolu'nda meydana gelen saldırıda, bu kez iki amca çocuğu direnişçilerin hedefi oldu. Saldırıda Orhan Tuncel (26) hayatını kaybederken, Selamet Tuncel (28) yaralandı. Irak'ta uğradığı saldırı sonucu ölen şoför Orhan Tuncel'in köyünde hüzün ve feryatlar dinmek bilmiyor. İskenderun ABD üssünden aldığı yükü Kerkük'e götürürken Musul-Kerkük arasında saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Orhan Tuncel'in ailesi bu habere inanmak istemiyor. Batman merkeze bağlı Karayün Köyü'nde ikamet eden Tuncel'in ailesi, bayram arifesinde gelen bu haberle sarsıldı. Haberin duyulması üzerine Tuncel ailesinden birçok kişi Habur Sınır Kapısı'na akın etti. Yaralı Selamet Tuncel ve ölen Orhan Tuncel'in cesedinin alınması için aileden bazı kişiler Irak'a geçti. Karayün Köyü'ndeki Tuncel ailesi ve köylüler ise, köy kabristanında mezar hazırlama çalışmalarına başladı. Köyün erkekleri kazma küreklerle mezar kazarken, köyün kadınları, acılı Tuncel ailesini yalnız bırakmıyor.
Acılı ağabey Hadi Tuncel, 5-6 yıldır Irak'a gidip geldiklerini belirterek,

Reklam
Reklam

"Genelde beraber gidiyorduk. Bu kez İskenderun ABD üssünde kardeşim Orhan yükünü aldı. Sıra bize gelmeden üs bakıma alındı ve bize beklenmemiz söylendi. Üs bakıma alınmamış olsaydı bende onlarla birlikte gidecektim" dedi.

Hadi Tuncel, kardeşinin Musul-Kerkük arasındaki peşmergeler tarafından korunan bir yolda öldürüldüğünü açıkladı. Tuncel, Musul karayolunda sürekli saldırıların olması nedeniyle kendilerine bu yolun tavsiye edildiğini söyleyerek, "Kardeşim Musul'dan Kerkük'e 'Kürt Yolu' denilen ve Kürt peşmergeler tarafından korunan yolda saldırıya uğradı. Bize bu yolun güvenli olduğunu söylemişlerdi" diye konuştu.