Batmayan Güneş Projesi

Girişimci Engin Rıza Yavuz, yaptığı Batmayan Güneş projesi ile hava karardıktan sonra dev küre üzerine...

Girişimci Engin Rıza Yavuz, yaptığı Batmayan Güneş projesi ile hava karardıktan sonra dev küre üzerine yerleştireceği LED panellerle ışık yaymayı amaçlıyor. Projenin Türkiye'nin imajı ve turizmi için büyük fayda sağlayacağını belirten Yavuz, "200 metreden fazla yükseklikte olacak" dedi.

Girişimci Engin Rıza Yavuz, 1997 yılından bu yana üzerinde çalıştığı Batmayan Güneş projesi için Türk Patent Enstitüsü'nden patentini aldı. Yaklaşık 50 katlı bir yapının üzerine koyacağı dev küre ve kürenin üzerine yerleştireceği LED (Light Emitting Diyote) panellerle ışık yaymayı amaçlıyor. Dev kürede bulunan LED ışıkları, güneş enerjisi panelleri ve elektrikle destekleyecek olan Yavuz, amacının Türk imajı ve turizmine destek sağlamak olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

YAPAY GÜNEŞ GİBİ

Dünyada her ülkede çeşitli sembol ve yapıların olduğunu belirten Yavuz, "1997 yılından bu zamana kadar proje üzerinde çalışıyorum. Büyük küre şeklinde bir yapının dış yüzeyinin LED ışıklarla kaplanarak akşam hava karardıktan sabahın ilk ışıklarına kadar aydınlatmak istiyorum. Yapay güneş gibi olacak. Nereye yapılacaksa o şehirde güneş batmaya başladığı zaman gece güneşi gibi olacak" dedi.

İlgili şehirde hiçbir zaman güneşin batmayacağını belirten girişimci Yavuz, şöyle konuştu: "Dünyada bu proje büyük ilgi uyandırabilir. Amaç, kente turist çekmek. Işınlar, LED olacağı için bulunduğu ortama göre çevreyi rahatsız etmeyecek. Türk Patent Enstitüsü'nden patenti aldım. Uluslararası patent için ise başvurdum. Bu proje, Türkiye'yi tanıtacaktır. Devasa bir yapıda gece güneşi ve imajı, turizm için iyi olabilir. İlgili kişi ve kurumlardan destek bekliyorum"

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: