Batuhan duruldu

Genç yaşına rağmen yaptığı bir dolu yanlışla ön plana çıktı hep. Ama durulmuş gibi. Kampta çalışkan, efendi ve olgun tavırlarıyla dikkat çekiyor artık.

Sürekli kadro dışı Batuhan Karadeniz daha 16 yaşında herkesin ilgisini çekti. Manchester City kulübü, onu milli takımda görüp kadrosuna katmak istedi. Beşiktaş hemen sözleşmesini uzattı. Ardından geçen yıl hazırlık kampının ilk maçında, bayan taraftarlar ile medya önünde istenmeyen diyaloglara girdi. İstanbul'a dönüşte disiplinsiz davranışları ile defalarca uyarıldı. Antep deplasmanında attığı son dakika golünden sonra el üstüne konulduysa da, yine davranış bozuklukları yüzünden alt yapıya gönderildi.

Reklam
Reklam

Hata üstüne hata
Aslında bu bir rekor sayılabilirdi. Batuhan geçen yıl tam 57 kez PAF takımı ile A takım arasında adeta mekik dokudu. Öyle anlar oldu ki, sabah idmanını A, akşam ise PAF takım ile yapmak zorunda kaldı. Asıl bombayı Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe derbisinde patlattı. Boş durumda olan Higuain'e pas verme yerine kendi gol atmayı tercih etti. Maç bitiminde ise, "Neden pas vereyim ki. Kahraman yapmayacaksın, kahraman olacaksın" diyerek boyundan büyük laflar etti.

Terim'i de çıldırttı Antalya'da yapılan 17 yaş Avrupa Şampiyonası'nda, Fransa ile yapılan yarı final maçındaki penaltı atışlarında rakip kaleciye yaptığı hareketler maçı izleyen Fatih Terim'i bile çileden çıkartıp, tribünden soyunma odasına indirtti. Sadece bir yıllık özeti bile olaylarla dolu olan Batuhan, bambaşka biri olarak kampta herkesin karşısına çıktı. Genç yıldız, durgun, çalışkan, kimse ile takışmayan, çalışkan ve her söyleneni yapmaya en istekli oyuncu olarak sivrildi.

Cisse hiç sırıtmadı Avusturya kampının ilk hazırlık maçında Red Bull Salzburg'u Mehmet Sedef ve Fahri'nin attığı gollerle 2-0 yenen Beşiktaş, yerli ve genç oyunculardan ağırlıklı bir kadro ile mücadele ederken, Fransız futbolcu Cisse, stoperde görev yaptı. İkinci yarıda oyuna giren ve ilk kez bu mevkiide oynatılan tecrübeli oyuncu, hiç sırıtmadı. Yüksek topları kesip, arkadan oyun kuran Cisse, 45 dakikalık bölümde tam not aldı.

Reklam
Reklam

Serdar'ın korkusu yok Uzun süren sakatlık döneminin ardından yeniden takıma dönen Sertar Kurtuluş, fobiyi üzerinden atmış göründü. Genç oyuncu, "Ön liberoda çok başarılı olmuştum. Ancak teknik ekip beni savunmanın sağında oynatıyor. Bu alanda da elimden geleni yapacağım. Sakatlıktan tamamen kurtuldum. Her hangi bir sağlık sorunum kalmadı. Yeni sezona tamamen hazırım" diye konuştu.

Çift idman yaptılar
Siyah-Beyazlılar, yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dün oynanan ve 2-0 kazanılan Salzburg maçının ardından izin yapmayan Beşiktaş, dünü çift idmanla geçirdi. Sabah kondisyon ağırlıklı bir çalışma yapan takım, akşam da teknik direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde taktik çalışması gerçekleştirdi. İdmanlara tüm futbolcular eksiksiz olarak çıktı.

Tombul ikili zayıflıyor
Yeni sezon hazırlık kampına oyuncular genlede kilo alarak geldi. Ancak içlerinden iki kişi var ki, kilo olayını iyice abartmış gözüktüler. Bobo 6, Tello ise tam 5.5 kilo fazlası ile göze çarptı. Sağlık ekibi ve teknik heyet özel bir program uygulayıp her iki futbolcuyu da ideal kilolarına ulaştırmak için yoğun uğraş veriyorlar.

Reklam
Reklam

Zan'dan haber çıkmadı Beşiktaş'ın kendisine yaptığı teklifi kabul etmeyen, Fenerbahçe ve Galatasaray'la da görüştüğü ancak bu takımların kendisini istemediği iddia edilen Gökhan Zan'a verilen süre dün sona erdi. İbrahim Toraman'ın da gönderilmesinin ardından stoperde sıkıntıya giren Siyah-Beyazlılar, milli futbolcudan "evet" ya da, "hayır" yanıtını bekliyor. Gökhan Zan ise henüz kararını veremezken, takımda kalıp kalmayacağı bir iki gün içinde belli olacak.

Bülent Deriş garanti verdi Amatör Şubeler Sorumlusu olan yönetici Bülent Deriş, geçen yıl yaşanan ödeme sorununun bu sezon sponsorlar vasıtasıyla çözüleceğini söyledi. Deriş, "Bir çok imkana sahip olan camiamızda, hentbol, voleybol, güreş, briç ve diğer branşlara sponsor olmak isteyen herkese kapımız sonuna kadar açık. Kongre üyelerimizin yanı sıra, ilgili her türlü firmanın teklifine açığız. Beşiktaş amblemi olan her yerde şampiyonluktan bahsediliyor. Bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor" diye görüş bildirdi.

Reklam
Reklam