Batum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı Hakkında Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için ismi geçen Mustafa Sarıgül ile ilgili konuşan CHP Genel Başkan...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı için ismi geçen Mustafa Sarıgül ile ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, seçimlerde gösterilecek adayların hem halk tarafından sevilen, hem de örgüt tarafından desteklenen kişiler olarak belirleneceğini belirterek, Sarıgül’ün adaylığı ile ilgili net konuşmadı.

Afyonkarahisar’da partisinin yarın gerçekleştireceği il danışma meclisi toplantısına katılmak üzere kente gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, partisinin il başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Uğur Dündar’ın bugün köşesinde yer verdiği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinin söylediğini iddia ettiği 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mustafa Sarıgül olacağı” yönündeki soru üzerine Batum şu yanıtı verdi:

Reklam
Reklam

“Ancak prensiplerden söz edebilirim. Prensip olarak genel başkanımız ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız da bana göre de olması gereken ve her yerde başarılı olacak bir yöntemden söz ediyorlar. O yönteme göre Sarıgül mü? Ahmet mi? Mehmet mi? Çok net söyleyebiliriz, değil. CHP seçimlerde mutlaka başarılı olacak, olmakta zorunda. Bunu yapmak içinde 1. orada ki halkın sevdiği, bizi temsil edecek ve iş yapabilecek birinin olması gerekiyor, 2. böyle 3 tane adayın var mı ve bunların arkasında örgüt tarafından yani onlar için kapı kapı dolaşacak, tanıtımını yapacak insanlar arasından, işte benim adayım budur demesi lazım. Şimdi biz CHP olarak anketler yaptırdığımızı biliyorum. Bu anketlerde Sarıgül kaçıncı çıktı bunu bilmiyorum, ama muhakkak bir sıralamada yer almıştır ki bizim genel başkanımızda böyle söylemiştir. Ama Sarıgül için bana göre sadece 'bu yapar' denmesi yeterli değildir. Örgütümüzün de ben de Sarıgül ile bu başarıyı sağlarım demesi, istemesi lazım. Bu ili prensip bir araya gelirse başka biride aday olur. Bu işin ilkesi bu. Ayrıca sayın genel başkanımız bir TV programında evet bizim şuradaki adayımızı budur. Diye bir şey söylemedi. Ben bu ilkenin çok önemli bir şey olduğunu düşünüyor ve bu ilkeyi başarı ile uyguladığımız her yerde seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz