Batum’dan Anayasa Konferansı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, anayasa hazırlıklarının ABD senaryosuyla şekillendirilmeye...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, anayasa hazırlıklarının ABD senaryosuyla şekillendirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Çal ilçesindeki Anayasa konferansına CHP Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan, Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Çal İlçe başkanı Osman Bursalıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta günlük siyasi gelişmeleri de değerlendiren Batum, işçi, memur ve çiftcilerin güvencesiz olduğu için sesini çıkaramadığını iddia ederek, “Hüsnü Mübarek 2006 yılında yüzde 88.6 oy alarak iktidara geldi. Ama 5 yıl sonra aynı halk ‘Sen hırsızsın ,diktatörsün’ diyerek Mübarek’i el aşağı etti ve cezaevine gönderdi. Bu oyunun arkasında ABD var. Şimdi Türkiye’de yüzde 50 oyla iktidara gelen AKP’yi bekleyen son bu senaryo. ABD son kullanım süresi dolunca Erdoğan’ı gözden çıkaracak ve yeni bir kuklayı kurtarıcı diye dayatmaya çalışacaklar” dedi.

Reklam
Reklam

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, yeni Anayasa hazırlıklarının ABD senaryosuyla şekillendirilmeye çalışıldığını ileri sürerek, “Türkiye’de oynanan oyun belli. Hiç merak edilmesin ki, Mısır’da Mübarek’in başına gelenler ileride Tayyip Erdoğan’ın da başına gelecek. CHP çağdaş, laik ve demokratik hukuk devletini korumak, ABD’nin senaryosunu bozmak ve Erdoğan’ın başkanlık özlemini engellemek için gerekli savaşımı verecektir. Erdoğan’ın bu aşamada düşündüğü tek şey başkanlık sistemini getirerek bu koltuğa oturmak ve istediği gibi Türkiye’yi yönetmektir. Bunu engellemek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz