Baü Rektörü Türkiye Bilimler Akademisi Üyeliğine Seçildi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyeliğine seçildiği bildirildi.BAÜ...

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'ın, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyeliğine seçildiği bildirildi.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan’ın Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyeliğine seçilmesi ve aynı zamanda, SCI, SSCI ve AHCI kapsamındaki dergilerde 100. makalesinin yayınlanması nedeniyle, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü tarafından bir kutlama kokteyli verildi. Çağış Yerleşkesindeki Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programa, Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel, Prof. Dr. Oktay Arslan, Prof. Dr. Mehmet Doğan, bazı daire müdürleri, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Doğan’ın TÜBA hakkında kısa bilgiler verdi. Rektör Alkan’ın SCI, SSCI ve AHCI kapsamında yayınlanan makaleleri, aldığı akademik ve idari görevler ve başarılarının da paylaşıldığı sunumda, Prof. Dr. Mahir Alkan’ın, çeşitli dönemlere ait fotoğrafları ilgi çekti. Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Çakır, Rektör Mahir Alkan’ın, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’ne ve üniversiteye kazandırdıklarının önemine değindi. Prof. Dr. Ümit Çakır, Rektör Alkan’ın Türkiye Bilimler Akademisi asli üyeliğine seçilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek bu durumun genç akademisyenlere örnek olmasını diledi.

Reklam
Reklam

"ÖNEMLİ OLAN HOŞ BİR SADA"

Onuruna verilen kokteylde bir konuşma yapan TÜBA Üyesi BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, "Önemli olan, baki kalan kubbede hoş bir seda bırakmak" dedi. 32 yıllık akademik hayatının 11 yılını Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde, 21 yılını da Balıkesir Üniversitesinde geçirdiğini anlatan Mahir Alkan, BAÜ'deki yılların en verimli, en güzel dönemler olduğunu vurguladı. TÜBA Asli Üyesi olarak seçilmesi ve ortaya çıkan başarıda Balıkesir Üniversitesi’nin sunduğu imkanların önemli payı olduğunun altını çizen Rektör Alkan, kendisi için en önemli ödülün ve makamın Balıkesir Üniversitesi ailesinin sevgisi ve kalbi olduğunu söyledi. Kokteylde BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan'a, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Çakır tarafından başarı plaketi verildi. Rektör Alkan, kokteylin sonunda tebrikleri kabul etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz