Bavullardan biri denize, diğeri piste uçtu

İSTANBUL (İHA) - Onur Air'in İzmir'e gitmek üzere İstanbul'dan havalanan uçağının kargo kapağı açılınca 2 valiz aşağı düştü. Valizlerden birinin Marmara Denizi, diğerinin piste düştüğü belirlenirken, uçak Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

Alınan bilgiye göre, Onur Air'in MD-88 tipi uçağı saat 12.45'te İstanbul'dan aldığı 134 yolcuyla İzmir'e gitmek üzere Sefaköy yönünden pist başına çıktı. Deniz tarafından kalkış için hızlanan uçağın kargo kapağı, havalandıktan bir süre sonra açıldı. Açılan kargo kapağından bir bagaj piste düşerken, o sırada inişe geçen bir uçağın pilotu durumu Uçuş Kontrol Kule'sine bildirdi. Kalkan uçakla temasa geçen Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesi, pilotu uyardı ve uçak kalkışından 12 dakika sonra Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda kaldı. Yolcu valizlerinden birinin de kalkış sırasında Marmara Denizi'ne düştüğü belirlendi. Uçak, inişin ardından kargo kapağı onarılarak gecikmeli şekilde İzmir'e hareket etti.

Reklam
Reklam

Onur Air'den yapılan açıklamada, uçakta kabin basıncının düştüğü ve iniş sırasında kargo kapağının açıldığı, bavulların da bu şekilde düştüğü bildirildi.