Bay Bay Nakit, banka kartı kullanımını yüzde 52 artırdı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM)’nin banka kartı kullanımını artırmak adına başlattığı Bay Bay Nakit Kampanyası meyvelerini...

Bankalararası Kart Merkezi (BKM)’nin banka kartı kullanımını artırmak adına başlattığı Bay Bay Nakit Kampanyası meyvelerini veriyor. Kampanya, şu an itibari ile kart kullanımını geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 52 artırdı.
4'üncü Cardist Fuarı’nda Bay Bay Nakit’te gelinen aşamayı değerlendiren BKM Genel Müdürü Soner Canko, kampanyanın tüketicilerden büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Kartla yapılan her 10 alışverişin birinde banka kartı kullanıldığını aktaran Canko, bu oranı yeterli görmediklerini belirtti. Canko, banka kartı kullanımının Bay Bay Nakit’in katkılarıyla daha da artacağını dile getirdi.
Fuarda kampanya hedeflerine değinen Soner Canko, “ Şu an toplam tüketim harcamalarının yüzde 30’undan fazlası kartlı ödeme sistemleri ile yapılıyor. 2023 hedefimiz nakitin bir yana bırakılması, toplam harcamaların tamamının kartlı ödeme sistemlerinden karşılanmasıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

“KURBAN BAYRAMI’NDA KARTLI ÖDEME SİSTEMLERİ DAHA YOĞUN KULLANILACAK”
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık alışverişleri arttı. İrili ufaklı hayvan pazarların yanında marketler de satışa başladı. Bu durum, banka kartlarının kullanımını artırdı.
Ödeme sistemleri olarak organize perakendede güçlü olduklarını kaydeden BKM Genel Müdürü Canko “Bu alanlarda toplam alışverişlerin yüzde 70’i kartlı ödeme sistemleri ile yapılıyor. Kurban Bayramı dönemlerinde organize perakendenin etkinliğine bağlı olarak bizim de tercih edilirliğimiz artıyor. Büyük marketlerin, Kurban Bayramı’nda yürütecekleri etkinlikler, kuşku yok bizim ödeme sistemleri olarak payımızı artıracak.” ifadelerini kullandı.
Bayramlarda kart kullanımının arttığını anlatan Canko, “Bu sene e-ticarette olsun, banka kartı kullanımında olsun, temassızda olsun büyük artışlarla karşı karşıyayız. Umuyoruz, Kurban Bayramı’nda organize perakende sisteminin desteği ile kartlı ödeme sistemleri daha yoğun kullanılacaktır.” öngörüsünde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz