Bayan Ciritçi Düğününde Yöresel Kıyafetlerle Cirit Oynadı

Anadolu Sultanları Bayan Cirit Takımı kurucusu Gülşah Dursun, kendi düğününde yöresel kıyafet bindallı ile cirit...

Anadolu Sultanları Bayan Cirit Takımı kurucusu Gülşah Dursun, kendi düğününde yöresel kıyafet bindallı ile cirit oynadı. Uşak ve yöresinde geleneksel olarak gelinlerin kına gecelerinde giydiği bindallı ile at sırtında erkeklerle cirit oynayan Dursun, "Herkesin düğününde cemiyetinde gösteri maçları yapıyoruz. Kendi düğünümüzde de bir farklılık oluşturmak istedik" dedi.

Türkiye'nin ilk bayan cirit takımı olan Uşak Bayan Atlı Cirit Spor Kulübü'nün üyelerinden olan ve geçtiğimiz yıl Anadolu Sultanları Bayan Cirit Takımı'nı kuran Gülşah Dursun, kendisi gibi ciritçi Zafer Türkmen ile dünya evine girdi. Genç çift düğün tarihini belirlediklerinde Akse Çamlığı'ndaki cirit sahasında arkadaşlarıyla cirit maçı yapmayı kararlaştırdı ve bunu düğün davetiyelerine de yazdı. Gülşah Dursun ile Zafer Türkmen bugünkü düğün töreni ile dünya evine girdiler. Nikah öncesi sabah saatlerinde Akse çamlığı yakınlarındaki cirit sahasına gelen ikili karşılıklı at binerek cirit oynadı. Bayan ciritçi gelin Gülşah Dursun, cirit atına yöresel kıyafet bindallı ile bindi. Davul zurna eşliğinde başlayan gösteri maçında gelin Gülşah Dursun, maç boyunca erkek ciritcilere karşı üstün bir performans gösterdi.

Reklam
Reklam

Bindallının düğünlerde gelinlerin giydiği geleneksel bir kıyafet olduğunu belirten Dursun, yaptığı açıklamada, "Biz herkesin düğününde cemiyetinde cirit müsabakalarına katılıyoruz. 8 yıldır erkeklere karşı müsabakalara çıkıyoruz. Kendi düğünümüzde de cirit oynamaya karar verdik. Ben gelin olarak bindallı ile at sırtını çıkıp bir farkındalık oluşturdum. Eşimle cirit maçlarında tanıştık ve daha sonra evlenmeye karar verdik. Türkiye'nin tek bayan cirit takımı Uşak'ta bulunuyor. Biz geçen yıl Anadolu Sultanları Atlı Cirit Kulübü'nü kurduk. Amacımız bayan ciritçiler yetiştirmek ve ata sporumuzu yaşatmak. Tek isteğimiz ülke genelinde başka takımların oluşturulması ve resmi maçlarda bayan rakiplere karşı mücadele etmek. Şuanda ilimizde yaklaşık 20 adet bayat ciritçi var. Bazı arkadaşlar evlenince cirit oynamayı bıraktı. Ancak ben bırakmayacağım. Cirit sporuna merak saran kadınlara bu işi öğretmeye devam edeceğiz" dedi.

Damat Zafer Türkmen ise cirit sporunu sevdiklerini ifade ederek, "Ben bugüne kadar çok fazla oynamadım. Antrenmanlara çıktım. Bundan sonra cirit maçlarına daha sık çıkacağım. Bugünde hanımla karşılıklI maç yapacağız. Kozlarımızı cirit sahasında paylaşacağız. Ama ben kendisine biraz şans tanıyacağım" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: