Bayan Çolak: Bayanlarımız üretken olmalı

İş-kur İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nca yürütülen Makine...

İş-kur İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nca yürütülen Makine Dikiş Kursu'nu ziyaret eden Siirt Valisi Musa Çolak’ın eşi Gülsüm Çolak, “Bayanların üretken olmalarına önem veriyoruz. Devlet olarak kadın ve çocuklarımıza, dezavantajlı gruplara yapılacak her projenin destekçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

'Makine Dikişçiliği Kursu'nu ziyaret eden Bayan Çolak, kursiyerlerle sohbet ederek, burada üretilen ürünler hakkında bilgi aldı.

Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu da Bayan Çolak’a makine dikişçiliği kursu hakkında bilgi verdi. Nedim Kuzu, burada yaptığı konuşmada, STSO tarafından yürütülen makine dikişçiliği kursuna 20 bayan kursiyerin iştirak ettiği, 6 ay süreli kursta, kursiyerlere günlük 15 TL ücret verildiğini, kurs bittikten sonra da başarılı olan kursiyerlere 6 ay iş imkânı sunulacağını ifade etti. Kurstan dört depremzede ailenin de faydalandığını belirten Kuzu, "İlimiz genelinde uygulanan '7’den 70’e Siirt Okuyor' kampanyasına da destek veriyoruz. Kurs öncesinde, yarım saat okuma saati olarak belirledik. Kursiyerlerimize dağıttığımız kitaplar, bu saatte okunmaktadır.“ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali eşi Gülsüm Çolak’ın, makine dikişçiliği kursu ziyaret programına vali yardımcılarının eşleri Leyla Kalender, Asuman Pala ile Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, Oda Genel Sekreteri Derya Çengel Arpacı eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz